Глоба от 150 евро до три месеца затвор за поставяне на палатки извън регламентираните места в Гърция

Конфискуват коли за пренасяне на туби с гориво

Общинската полиция в Гърция следи непрекъснато за нарушения на туристите, които летуват на къмпинг. В Гърция е забранено да се поставят палатки и каравани извън определените за къмпинг места. Глобата варира от 150 евро до три месеца затвор, информира БНР.

Много туристи, предимно чужденци, избират уединено място, за да ограничат разходите, но плащат високи глоби. Паленето на огън е абсолютно забранено, а санкциите са няколко хиляди евро. При оставяне на отпадъци на плажната линия или дори в къмпинг – отново глоба до 300 евро.

Зачестиха случаите на глобени туристи, влизащи предимно от България и Македония, които пренасят в туби бензин и нафта. След граничните пунктове има полицейски екипи, които проверяват за наличието на горива в колите. Глобата е в зависимост от количеството на внесеното гориво, но и се конфискува превозното средство. Внасянето на допълнително гориво се тълкува като нелегален трафик на акцизна стока и много българи и гърци, които зареждат на по-ниска цена у нас, останаха без автомобили.

Коментари

Задължително поле