ЦИК регистрира 13 партии и 9 коалиции за изборите

Говорителят на ЦИК Камелия Нейкова Снимка: Пламен Стоименов

13 партии и 9 коалиции са регистрирани за изборите. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова по време на пресконференция.

004
Александър Андреев, Камелия Нейкова и Цветозар Томов по време на брифинга на ЦИК. Снимка: Пламен Стоименов

„Постъпили са заявления от 18 партии за регистрация, 13 от тях са регистрирани. ЦИК е постановила 3 отказа за регистрация, тъй като е имала нередности по документацията и те не са отстранени в срок. Регистрацията на една партия е заличена, поради обстоятелството, че след извършена проверка на списъка на избиратели, подкрепящи регистрацията, е установено, че не е налице необходимият брой от 2500 избиратели. Постановено е едно решение за отхвърляне“, каза Камелия Нейкова.

По думите й ЦИК не е постигнала мнозинство по казуса за допускане на ББЦ за участие в изборите. Нейкова добави, че документи за регистрация са постъпили от 9 коалиции, като всички от тях са регистрирани за участие в извънредните парламентарни избори. В ЦИК са постъпили две жалби от партии срещу решенията за отказ за участие в изборите.

Отказ за регистрация са получили:
-ПП „Обединение на българските националисти „Целокупна България“
-ПП „НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ЕДИНСТВО“
-ПП БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ „НОВА ДЕМОКРАЦИЯ“

Заличена е регистрацията на ПП „БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ ЗА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.