Психоложката Лариса Ренар отново идва у нас

Къщата на Яворов официално става собственост на Столичната община

Наша компания отива на финала на Startup World Cup с награден фонд от 1 млн. долара

Варна чака „Историческо величие“ Интерактивната изложба започва националното си турне в 27-те областни града

Eгипет показа грандиозна находка на 3000 години 30 запазени саркофага от Долината на царете

Президентът: Успешното партньорство на България с корпорация „Мейджи“ е пример за японските инвеститори

Повдигнаха обвинения на четирима души за убийството на журналиста Ян Куцияк и годеницата му

Арестуваха британец, крал от магазини за домашни потреби на Албиона

Мъж търси WC, намери труп

МФ: Българската икономика ще отбележи ръст от 3,4% тази година

Министър Танева в Добрич: До седмица предстои разплащане по de minimis за пчелите

Първи снимки от сватбата на Рафаел Надал

Екатерина Захариева: Съжалявам, че не успяхме да подпишем програма за сътрудничество в областта на образованието и културата с Русия

Студенти от Национална художествена академия провеждат практическо обучение в музей „Етър”

Големият брат те дебне навсякъде Възможностите на САЩ за наблюдение на гражданите могат да станат безгранични

Ще идентифицират хората от голямо разстояние

Новата американска програма IARPA (Агенция за разширено изследване в сферата на разузнаването) има за цел да създаде биометрична технология, която да позволява идентифицирането на хората на разстояние от стотици метри с помощта на камери, монтирани на покриви или на дронове. За това съобщава портала Nextgov.

Засега технологията за разпознаване на лица и другите биометрични технологии не са толкова съвършени и са податливи на грешки, дори когато човек е в непосредствена близост до камерата. Според IARPA днес обхватът на разпознаване на лица и другите системи за идентификация е ограничен поради недостатъчни данни за обучение, така че изследователите се нуждаят от по-голямо количество данни, за да създадат по-универсални и мощни инструменти. За да преодолее този проблем, агенцията събира за анализ изображенията на хора, направени от разстояние над 300 метра и под ъгъл над 20 градуса, както и данни от биометричните изследвания, получени от дронове.

Програмата също така има за цел да изучава технологиите, използващи различните видове биометрични идентификатори, като изображения на лицето, модели на движение на тялото, височина и пол. С построяването на комплексно изображение ще се идентифицира по-точно човек, дори ако отделните данни са с лошо качество.

Според служителите на IARPA „по-нататъшните изследвания в областта на биометричното разпознаване и идентифициране от височина и от разстояние могат да помогнат за защитата на критичната инфраструктура и транспортните средства, на защитата на въоръжените сили и безопасността на границите“.

Въпреки че новата програма все още се разработва, технологията, която в крайна сметка ще трябва да се появи, може значително да разшири способността на правителството на САЩ да наблюдава както престъпниците, така и обикновените граждани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.