Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Искат такса „водомер” Предстои обсъждане на идеята

Българи в Англия купуват жилища у нас заради Брекзит Брокери им продават по два-три имота наведнъж

Прогнозират по-висок икономически ръст Вдигането на заплатите има най-голяма роля за добрите резултати

Откриха невзривен боеприпас в столичния квартал „Левски“

Ердоган: Турция няма да спре да изкоренява терористичните организации в Сирия

Трима братя са сред пострадалите при катастрофата с диво прасе в Бургаско

Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Големият руски мит за Втората световна война На танковете в атака, никога не е пишело „За Сталин“, надписът е „За Родината“

От Москва дойде информация тези дни, че група твърдоглави историци, марксисти-ленинисти, са дали под съд за фалшифициране на историята руския министър на културата професор-доктор на историческите науки Владимир Медински. Познавам този млад човек, който смело, както подобава на един истински историк, разпилява голяма част от митовете за Втората световна война и участието на Съветския съюз в нея. Когато преди няколко години младият професор ми подари книгата си за Втората световна война, му казах на шега, че ще го съдя за плагиатство, защото заглавието й почти наподобяваше това на моята книга – „Дванадесетте мита в българската история“.

Та, кой е най-големия мит, разбиването на който е предизвикал недоволството на твърдоглавите марксисти-ленинисти, живуркащи из руските научни институти? Че не някой друг, а комунистическата партия на Съветския съюз е мобилизирала руския народ за борба и това била причината за успех, защото окрилени от идеите на комунизма и неговия вожд Йосиф Висарионович Сталин, съветските хора се сражавали храбро, до смърт и успели да победят нацистка Германия. Още повече ги обижда, че Медински отрича че върху съветските танкове, тръгващи в атака, пишело „За Родину, за Сталину“ („За Родината, за Сталин“).
На приятелска вечеря преди време Медински ми каза, че мога да проверя десетките филми, които има от и за Втората световна война и сега се излъчват по историческите канали дали има поне един танк, върху който е изписан подобен надпис. И ако има, да му се обадя, да му кажа кой е филмът, а той ще ми изпрати хиляда евро. В рамките на шегата, разбира се. Още не съм видял, въпреки че всяка събота и неделя по телевизионните канали, посветени на историческа тематика от цял свят, попадам на такива филми, придружени с документални кадри.

Какво всъщност се случва в Съветския съюз и как се ражда този мит? Както е известно, на 22 юни 1941 година Съветският съюз е нападнат от хитлеристка Германия. И не са фалшиви кадрите, които показват многохилядни тълпи народ по улиците на украинските и беларуските градове, чиито граждани размахват радостно нацистки знамена, девойки носят бонбони на немските танкисти, а по-възрастни жени им хвърлят цветя. Тези хора наистина са влезли най-късно в Съветския съюз, година и половина по-рано като част от анексираната от Сталин Източна Полша и са били изгубили всичко – имоти, имущество, магазини, бизнеси, ферми, животни. И за това са изключително радостни от идването на нацистите. Хитлер продължава да печели симпатии и през следващия месец, тъй като войските му настъпват много бързо и достигат до границите на Русия при Смоленск. Офицерите му обещават на селяните в Украйна, че ще им върнат земите, но – о, чудо! С изумление украинските селяни разбират обаче, че това обещание на Хитлер ще се изпълни след войната. Особен ужас за тях е решението да се запазят колхозите – от военна гледна точка е много удобно за снабдяването на войските, защото колхозите са организирани предприятия и продукцията се събира на едно място.

Ако Хитлер им беше върнал веднага земите в реални граници, щеше да стане както у нас през 1990-те, пет-шест години нямаше да има никакво производство. В България едва последните години, и то само за няколко култури, предимно зърнени, успяхме да възстановим положението и да произвеждаме реално повече. Но за домати, чушки, дини, пъпеши и т. н. ядем продукция от Гърция и Турция. Повече от ясно е, че в подобна ситуация щяха да се озоват и немците в окупираните земи на Съветския съюз.

Но да се върнем на мита. Какво се случва тогава със Сталин. Вождът потъва в дълбоко пиянство в продължение на 21 дни и се появява пред народа си по радиото едва на 13-и юли 1941 г. Но, изглежда, че през този период не само е пиянствал, а заедно с един щаб от добри специалисти е подготвял своята теза за продължаване на войната. И фундаменталната реч на Сталин от 13 юли започва не с „другари и другарки“, а с „братя и сестри“, което като израз поставя войната в друга плоскост. Сражава се не комунистическият Съветски съюз, а руският народ, срещу голямата заплаха от германска инвазия, влязла в историята под името „Drang nach Osten“ – „Напред, на Изток“. Германия винаги е страдала от липса на „жизнено пространство“ или „lebensraum“, на немски език – раждат се много деца и имигрират в Америка.
Малко хора знаят, че на конгреса, на който се поставят основите на Съединените американски щати в края на ХVІІІ век, само с един глас английският език побеждава немския в гласуването за избор на официален език на Америка. Толкова много са германските имигранти. Дори действащият президент на САЩ Доналд Тръмп е потомък на германски имигрант. Но още по-малко хора знаят, че подобен наплив има и към Русия, където императорите, още от времето на Петър Първи нататък, дават свободен достъп на германски заселници. Само в Поволжието и сега живеят два милиона германци, а в Казахстан са към 600 000 души. Запазили напълно и немския си език и протестантската си вяра, и всичко останало. С Drang nach Osten обаче, с изграждането на държавата Германия, се превръща в заплаха за силово завземане на пространство, което да разруши Русия, Украйна и Беларус. Последните все още не съществуват, но са създадени в главата на великия „баща на народите“. И затова Русия трябва да се противопостави, с войни вече, на германския империализъм. Затова на Сталин му хрумва гениалната идея да обяви войната не като „комунизъм срещу нацизъм“ тоест като битка на две идеологии, а като германската опасност за съществуването на Русия.

И това успява. Комунистическата партия на Съветския съюз не предоставя никаква организация. Прословутите партийни комисари са лишени от власт още през зимата на 1941 година, след тропването по масата от Жуков – който единствен навремето си е позволявал да прави това в присъствието на Сталин – с основанието, че те носят само вреда. И настина няколко големи неуспехи на Червената армия се дължат именно на намесата на комисарите и на установеното от тях двувластие във войската.

Сталин мобилизира и един друг ресурс – патриотичните чувства на руския народ. Само във Франция живеят два милиона руски имигранти, потомци на белогвардейски офицери, които разполагат с много здрава организация, ръководена от генерал Деникин. Чийто гроб руският президент Владимир Путин пренесе на Червения площад в Москва. Генерал Деникин издава едно списание, което е „хитът“ сред руските имигрантски медии, и в което води яростна борба за отстояване на германското нашествие. Четири дни след началото на войната, той публикува програмна статия, в която заявява: Господа офицери, нямайте никаква заблуда, започва поредния епизод от двувековната борба между Германия и Русия. Ние сме на страната на Русия. Осигурил съм през правителството във Виши, където има руски посланик, амнистия за всички руски офицери, които през канала през Грузия, се доберат до Русия. Те ще бъдат приети в Червената армия с чиновете, които са имали.

Между и 500 000 и 600 000 бивши офицери, войници и доброволци успяват да се доберат до Русия през този канал, като пътьом организират свои подразделения в страните от Централна Азия и се сражават до края на войната.

Но да се върна на основното – още много въпроси могат да се задават за това време – но истината е, че на руските танкове, които могат да се видят от кадри в нападение – било на Курската дъга или при превземането на Берлин – може да се види само един надпис: „За Родину!“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (59)

 1. кой тъп…. се е упражнявал във словоблудство

 2. А пък всички си дереха гърлата
  “ Эа Сталину, Эа РОДИНУ“

 3. Обаче, това е поредната
  кибер атака на Путин

 4. браво…
  сега димитров може като сталин да потъне две седмици в дълбоко пиянство и сетне да се появи със статия громяща някой я американски, я турски, я немски мит (гаче цялата немска история не е градена на митове)…
  наздраве!

 5. Хахаха.Поредните лъжи на“професора“.600 хиляди руснаци емигранти се биели на страната на СССР?Това в някаква паралелна реалност е станало сигурно.Напротив-над 2 милиона граждани на СССР се бият на страната на немците. Както военнопленници, така и доброволци.И това преди създаването на Руската освободителна армия начело с генерал Власов.И немците нападат СССР, защото Сталин подготвя нападение над Германия и Румъния, където в Плоещ е единственият източник на нефт за Германия.Не случайно още в първият ден на нападението немците унищожават над 1000 съветски самолета.Защото са били близо до границата в очакване на нападение над Германия.Ако някой мисли да се брани няма да си държи самолетите на границата, а навътре в територията, за да не могат да бъдат унищожени при внезапен удар.Съветските военни не са били малоумници и явно са се готвили за нападение, а не за отбрана.Ама Хитлер ги е изненадал и е нападнал пръв.

  1. твоите факти божо ги писа преди месец в друга статия и много по-обосновано, а не кат твоите пещерно комунистическо-демократически лозунги….

   1. Пий си хапчетата и си лягай ОТНОВО . трол руски

    1. Хахаха, трол ши викаш на слабоумното л..но на макя си…

   2. Невежество…От край време ционистите правят планове за ликвидиране на Русия и ограбване на ресурсите и.Наполеон е поразен.Замислят революцията, която успява и веднага вземат 50% от нефтените акции на Русия на безценица от Ленин.През 30-те години ционистите американците инвестират яко в Хитлер и Сталин да изградят тежката си индустрия т.е. подготвят ги за самоубийствена война, която Хитлер започва на 22 юни 41 г. с един милион армия, като са очаквали двте държави да се самоунищожат и САЩ да ги покори наготово.Никой не е очаквал СССР да победи, на-малко Чърчил, който е мразел Сталин и ненавиждал комунизма, грандиозения шок идва, когато съветски танкове влизат в Берлин!Това е истината както и днес.Русия е окупирана от въоръжени до зъби натовска и американска армии, дразнят Русия, но тя не се подава на провокации…

  2. Алоо Ти чел ли си нещо за Мюнхенският сговор ? Ако не си чети и друг път не пиши свободни съчинения по история .Съжалявам че тук не могат да се пращат сайтове ,за да ти пратя истината за причината за втората световна война и кой е виновен за нея .Чрез Мюнхенският сговор Англия и Франция предават Чехия на Хитлер нищо че са имали договор с нея да я пазят от Германия заради областта Силезия ,и по този начин Англия и Франция сключват този договор само и само да отклонят Хитлер от себе си и да го насочат към Съветска Русия .Само че Съветските дипломати пакта Рибентроп -Молотов в отговор на Мюнхенският сговор ,но Сталин е знаел че това е временно явление и затова е започнал да прехвърля всичките си заводи и други стратегически обекти в Сибир от европейската част на Русия .Ето ти тук и сайта в който ги пише тези исторически истини ,Светът Днес преведи си го на английски и чети историята такава каквато е

  3. Вие явно разполагате с разузнаване каквото,за съжаление,никой друг не е имал преди всв.Моля,седнете до Александър и Бонапарт,
   докато мине визитация.

 6. Освен книжицата на Медински БД е можел да прочете и друга литература, а не да се излага с тази статия, в която има и някои истини, но и доста неверни твърдения, вкарани от манипулатора с историята Медински. Сталин е допускал много грешки преди и по време на войната, някои груби, няколко и фатални. Вярно е обаче, че СССР побеждава, макар с цената на огромни материални и човешки жертви, въпреки, че за Германия са работели 65% от цялата европейска индустрия.

 7. абе професоре, ходи си поркай ракиятя и спри да плещиш глупости. След един куп бръщолевения накрая едно изречение че на танковете не пишело За Сталину! което е повторение на заглавието.

 8. На страната на Германия на съветския фронт воюват 3-4 румънски, 2-3 италиански и 3 унгарски дивизии, Много дивизии са съставени от доброволци от цяла Европа, особено от Франция, Испания, Австрия и скандинавските страни. В елитните СС части е гъмжало от шведи, по-малко да били норвежците и финландците, дори и евреи е имало.Повечето немски танкове на източния франт са правени в чехословашките заводи.

  1. Само да допълня и поляци е имало на страната на Германия и какви ли не още Русофоби

 9. Лъжи и измислици се пишат откакто съществува дисциплината История, пише се тя от победителите, често и от чужди страни, пример е родната тежко фалшифицирана история. От американските писания следва например, че Хитлер е победен от редник Райън и Айзенхауер, лъжите им са много повече и по-драстични от съветските и руските. Всич(ки сондажи през последните 25 години в Русия показват Сталин на първо място в рейтингите за лицата от миналото, въпреки множеството разкрития за неговите грешки и престъпления, защото по негово време тази страна стана свърхвелика сила и все още съществува благодарение на наследството от тогава, напр. на ядрения потенциал.

 10. Сталин не е бил пияница, макар редовно да е попийвал грузинско вино. Непосредствено след 22 юни е изпаднал в депресия поради съзнаването на своята голяма вина за неготовността на първите войскови ешелони да посрещнат в пълна бойна готовност врага, за недоверието спрямо разузнавателните данни за намеренията Берлин, за крайно тежките чистки сред висшия команден състав в края на 30-те години. Но се е осаферил след няколко дена и под негово и на партията ръководство СССР побеждава Германия, за която работят 65% от европейската индустрия. Повечето танкове за източния фронт, напр., са произведени в Чехословакия. Тежкият съветски танк се е наричал ИС (Йосиф Сталин), срещало се е и на Т-34 да пишат „За родину, за Сталина!“, макар далеч по-рядко, отколкото са писали съветските историчари.

 11. БД пак хвърли камък в ямата с лай*ната. Предполагам, че умишлено е наблъскал доста глупости в в типичния за него небрежен, но не елегантен стил. Кой му дреме какво е пишело на съветския танк. И лъжата за Жуков. В началото на войната ( ако броим 22 юни 1941 за начало) Жуков е началник на армиите в далекоизточния им район. Излишно е изобщо да си хабим химикалките за ВСВ, защото истината за нея може би ще излезе като се разсекретят архивите на КПСС и СССР. Любопитен съм да чуя и мнението на „професора “ БД защо Сталин отказва да приеме парада на победата през 1945г.

  1. същата простотия (за жуков) я писа под предната статия на божо и тогаз ти показаха няколко пъти, че писанията ти не са верни…
   за пореден път доказваш, че да споделяш евроатлантическите ценности трябва да си слабоумен де6ил.

 12. Напишете в гугъл „За сталина“ и гледайте дали няма снимки на танкове с такъв надпис! Но, вероятно отново трябва да вярваме на Москва, а не на собствените си очи! 😉

  1. и танкове има и самолети… и знаещи има и олихофрени споделящи евроатлантическите ценности.
   медински е явно от бедните отрепки „и няма пари за интернет“… нещо кат опетков дет си пести байтовете да поства само което му е платено.

  2. Защо в гугъл ето ти един Български сайт в който има история и много исторически истини ,само че тук не могат да се поставят линкове на сайтове затова ще ти го напиша на Български а ти с английски превод си го намери ,сайтът се казва Светът Днес

  3. Специално за Антон Грубер Потърсете в Гугл „За Родину, за Сталина“ на танках. Удивително, че покойният проф. Димитров не е пожелал да получи 1000 евро от лъжеца Медински. От мързел ли е ?

 13. КАКВО ПРАВИ ДРУГАРЯ ДУЩКУ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИН ДОБЪР ВЪПРОС ? АКО Е бЪЛГАРИН , РАЗБИРА СЕ ? ЗАЩОТО НЕЩО НЕ МУ ЛИЧИ .ПО СКОРО Е РУБЛОФИЛ ….

 14. Божо сигурно е бил пийнал, иначе не бил бръкнал така жестока в науччната съвест на българските
  историци преписвачи.

 15. ЭА РОДИНУ, ЭА СТАЛИНУ

  УРААА

  / ЦУНКАЙТЕ МИ К@РА/

 16. УРААА…
  ВЕЛИКАЯ КРАСНАЯ АРМИЯ ПОШЛА ГРОМИТЪ ГИТЛЕРА…!!!
  ЭА РОДИНУ ЭА СТАЛИНУ…!!!

  / който го е яд,
  да цуне отэад…!!!/

 17. Господа, нека не се нахвърляме с емоции един срещу друг, нека не ровим от други и други гледни точки за онази война. Нека не се нахвърляме и върху моя приятел Божо – той пише увлекателно и не е лош човек. Дайте да си спомним за няколко мемоарни книги, където има доста истина. Нека започнем със „Спомени на войника“ на Хайнц Гудериан – това е германският поглед. След това да се спрем на „Преписка между Сталин, Рузвелт и Чърчил/Атли“ от Андрей Громико. Да вземеме от библиотечката и „Великият евреин“ на Леополд Трепер. А също и „Денят М“ на Виктор Суворов. Може и спомените на Паулус, но той ги писа в ГДР. Значи, в тези книги има много истина, повече от нашите истини тук в този форум. И най-голямата истина е, че психически нестабилни люде се докопват до държавното управление и реализират един овърлей на собствените си примитивни желания с реалните интереси на една нация или държава. А после по фронтовете съвършенно непознати и немразещи се обикновени хора се избиват в адски касапници. Е, има ли значение какво са пишели по танкове, снаряди, знамена и т.н. ?

  1. Дали Сталин е пиянствувал няколко дни след нападениети на вермахта над СССР или само се е вайкал, толкова важно за Б-я? Важното за нас е друго: На 5 септ.1944г. Сталин ни обяви война без конкретен повод. След няколко дни червената армия но окупира, без нито един изстрел. За „благодарнист“ окупаторите благосклонно (дори насърщиха) оставиха превратажиите да избият няколо десетки хиляди българи, сред голям процетнт от елита на нацията. И така 45 години – окупация.

   1. Само че този елит на нацията изби без съд и присъди от 1923 година до 1944 година в гражданска война 400 хиляди души инакомислещи даде 30 милиона лева за отрязани партизански глави ,уби 215 деца .Изби цялата ни интелигенция която не беше само комунистическа ,докара ни до три национални катастрофи със 60 хиляди кв километра отнети територии и още и още престъпления .Така че чети истинската история за фашистите в България и за деветоюнският престъпен режим в България .За тази цел си има и много сайтове за история но тук не могат да се пращат линкове за такива сайтове иначе бих ти пратил за да видиш цялата истина за комунисти ,фашисти ,партизани и превратаджии

   2. Ванка , само около година преди това англо американците сринаха от бомбандировки големите български градове и убиха хиляди невинни без нужда при почти приключила война, ей така за кеф на техните управници но те са добри , хуманни браво , да живее запада , в днешни дни пък са ни отнели сувернитета , но пак са добри !

 18. При теэ думи силни
  пикливи раэсилни
  гащи напълниха,
  бърэо се скриха

 19. ….е да , ама СТАЛИН е ВЕЛИК,
  а Боко КОМУНИСТА е ДРИШЛЬО

  / това веке не се търпи
  по гербавите дни/

 20. Все повече се убеждавам, че тоз пишман-професор, дето сам пише вече много пъти, че доста време е работил в „Океански риболов“ , е тотално изтрещял!! Явно дългите плавания по пет-шест и повече месеци, и дългото безпутие сериозно са повредили сивото му вещество. Божо, я по-добре отивай да си смучеш ракийката и спри да се излагаш.

 21. Все повече се убеждавам, че тоз пишмaн-пpoфеcор, дето сам пише вече много пъти, че доста време е работил в „Океански риболов“ , е тотално изтpeщял!! Явно дългите плавания по пет-шест и повече месеци, и дългото бeзпyтиe сериозно са повредили сивoтo му вещество. Божо, я по-добре отивай да си cмyчeш paкийкaтa и спри да се излагаш.

 22. Е дааа, ама ВЕЛИКИЯТ СТАЛИН РАЭБИ ХИТЛЕР…!!!

  / ако много те е яд,
  цункай ме отэад….
  по случай луков марш/

 23. пич,
  …и не само им гя раэби,
  ами и мома комсомолка
  Меркел опоэори…

  „Обидена “ или не,
  ама кой в таэи патаклама
  да раэбере…

  „Боко, ний с теб сме
  друсани шкембета/п@тета“…
  баба Меркел дума
  и эа Джендърлък го придума

  Думай батьовото

 24. ВСЕ МИ Е ТА КАКВО Е БИЛО НАПИСАНО НА ТАНКОВЕТЕ.ВСИЧКИ СТЕ ИЗТРЕЩЯЛИ- НЕ САМО ДИМИТРОВ.СТИГА С ТАЯ ВОЙНА,БЕ! ЗАДРЪСТЕНА РАБОТА!!!

  1. Димитров е историк и пише за историята… не ти бърка отзад да те кара да четеш…
   Ти си комплексар олихофрен и без да е нужно пишеш тъпи коментари.
   Демек всичко си е в реда на нещата…

  2. Попов като не ти е интересно, защо си губиш времето да пишеш. В тази война загинаха около 100 милиона човека и бяха разбити няколко пъти повече човешки съдби. Победата на съветските народи донесе над 70 годишен мир на Европа. Това е важно и трябва да се знае. А какво пишело и кой какво мислел е второстепенно. Това е проблема на хората, че не могат да отделят сеното от плявата. Дали мразим или обичаме има значение само за кармата, която трупаме. Сталин остава един от най великите личности в световната история. Той направи Русия велика сила. Ама бил убиец. А какъв да е? С глутница убийци може да се справи само по голям убиец от тях. С толерантност не става, те не разбират от това. Божо може и да говори пикантерии, но чете човека и отвреме навреме ни осведомява за прочетенето. Сладкодумен е и не знам с какво толкова ви дразни.

 25. Уважаеми господин Димитров,
  Желая да се свържа с Вас, за да ме насочите как да взема от В. Медински 1000 евро.
  Относно статията:
  1. Пълна е с фактически грешки.
  2. От нея личи непознаване на елементарни исторически факти.
  3. От нея лъха на „платена история“.

 26. Да,
  всички блюдолизци и ибрикчий хранещи се от богатите
  брюкселски и вашингтонски софри побесняха заради този
  Луков марш /които застрашава уреденото им задокеанското
  благополучие/, което трябва да ни накара днес всички унизени
  и угнетени софиянци да излезем масово по улиците !

 27. Мочко,
  Мома Комсомолка Меркел
  Вэвод от КГБ эахватиле
  и групово гя “ обидиле“…

  Винаги и до сега
  всичко сладко и ценно
  си остава м/у женските крака,
  а не в Джендър Боковите чудеса

 28. Не всичко, но основното в статията е вярно. А то е, че във Втората световна война СССР победи защото от война на нацизма срещу комунизма, немското нахлуване се превръща във война на Германия срещу Русия. Вярно е, че в началото народът ликува и посреща с радост немските войски. А войниците вместо да се бият, се предават доброволно в плен. В тази война руските пленници в Германия са малко над 5 милиона, от които обаче цели над 4 милиона са се предали през първите три-четири месеца от войната. И всъщност истинската война започва едва когато руският народ разбира, че войната е срещу Русия, а не срещу комунизма.
  Впрочем едва ли са много хората, които знаят, че Хитлер е разрешавал бивши членове на германската компартия да бъдат приемани за членове на нацистката партия, но е забранявал това за бивши членове другите партии, ако те не са националистически.

 29. Ако не бяха помощите най вече военните ,от САЩ и Великобритания. Сега на територията на бившия Съветски съюз,щеше да се говори на немски език. И ако трябва Руснаците да са благодарни на някого. То това са Японците. Ако Японците бяха нападнали от изток СССР. Сега от Япония до урал,щеше да се говори на Японски език.

  1. Червената армия воюва сама три години срещу Германия и когато войната вече беше предрешена ,Аглосаксонските помияри се сетиха да отворят вторият фронт срещу Хитлер .А за Японците ще ти кажа че битката при Ханхил Хол и езерото Хасан Червената Армия ги разгромява напълно и това ги отказва да воюват с Русия и да им отворят вторият Фронт от към изток .А Рихард Зорге играе съществена роля в отказа на Японците да се бият с Русия и затова на 7 ми Ноември 1941 година на Червеният площад преминават сибирските дивизии и веднага се отправят на фронта за да разгромят напълно лудият Хитлер .А Японците се насочват в източна Азия където воюват със САЩ ,ти си чувал за битката при Пърл Харбър и за бомбите в хирошима и нагазаки впоследствие . Чети и защо Турция е останала неутрална в тази война и кой е виновен затова .

 30. Професор Димитров , статията от теб ли е писана или от друг , ако е от теб значи много си се осрал !

 31. А какво да кажем за лъжите за българската история измислени от хрумките на този професор Диметров. Например за племето севери лъже, че са немци а византийците пленяват техния вожд Славун. Хич не са славяни.

 32. ПСВ защото не си свърши работата, се появи ВСВ. Финансирането им е от едно и също място, като театрално-военния манеж се увеличава на все по големи територии. Историчарите сега си измислят митове, далеч от истината… През ВСВ се появяват фантастични военни формирования логично лишени, от първоначалните си цели. Украйна посреща немците като освободители, но после ги гони до Берлин. Окупирана България като съюзник на Хитлер, с Първа българска армия в състава на Трети украински фронт участва в освобождаването на Белград, Будапеща и Виена … Във войната СССР изкарва и затворници, които след войната се завръщат доброволно пред вратите на затвора с ордени за храброст, някой и с трайни наранявания, или осакатени. ЗАЩО РОВИТЕ С МРЪСНИТЕ СИ РЪЦЕ В РАНИТЕ НА ТАЯ СВЕЩЕНА ВОЙНА бе набедени историчари. На страна на Червената армия, се отваря и втори фронт, от подпалвачите на тази война, уплашени, че и те ще станат жертви на жестокия фашистки нацизъм.

 33. Стига сте писали глупости-хеле пък тази, че бил пиянствувал почти двадесет дни! Вие въобще не се чувате какви глупости пишете! За мен сте …големи профани! Но запомнете-каквото и да пишете и повтаряте като папагали глупости за него-той е най-великата личност на ХХ век! Дори …монаха Авел още преди стотици години напреь е предсказал за него и …че той ще завладее 1/3 от земята! И тава се е случило!

 34. Дурак, останки генерала Деникина, Антона Ивановича захоронени в Донском монастире Москвы.

  3 октября 2005 г. прах генерала Деникина и его жены Ксении Васильевны был захоронен в Донском монастире по поручению Президента России Владимира Путина и с согласия дочери Деникина – Марины Деникиной-Грей.

 35. Щастлив съм сега
  Имам последователи
  Эа вечни времена

  / Don Pedro…бивш
  Майор Петров…от
  Фрегата “ Екселсьор“/

 36. Комунистическата история Бъкстон от лъжи и е съшита с бели конци.Статията ясно показва това.Срещу истината естествено си изправят бетонните червени глави.Но истината винаги побеждава.

 37. Писало ли е за сталин или не е писало е все тая. По важното е че Русия победи и отложи за дълго време западните агресии. Сега да пишем за ГОЛЯМИЯ АМЕРИКАНСКИ МИТ – ЧЕ В СИРИЯ ИМАЛО ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ И БРУТАЛНОТО НАПАДЕНИЕ И БОМБАНДИРОВКИ БЕЗ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА

 38. „В продължение на 21 ден вождът потъва в дълбоко пиянство“-е това вече е върхът!То бива,професоре,бива,ама чак толкова не бива!!

 39. Абе браќа Бугари сите го знеате Димитров Божо, па, да простете што се јавувам од страна, он не знае што е простор и време и, уште помалку, истина!

 40. Всъщност има доста руски филми, на които са снимани танкове с надписи „За Сталину“. Дори и в по-новите – The White Tiger – производство на „Мосфилм“ от 2010г., на кадър от 16-та минута се вижда надпис „За Сталину“ на дясната страна на танка

 41. Божидар Димитров не е бил никога историк – бил е винаги ловък шарлатанин . Комуто е интересно да чете бръщолевенията му – негов проблем. Но да се пробутват за исторически изследвания е смешно.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.