Големи закъснения на влаковете под Ламанша заради горещото време

Хората, пътуващи в тунела под Ламанша, днес трябва да се въоръжат с търпение заради закъснения от около час и половина поради проблеми с климатиците, предизвикани от горещата вълна, предаде Франс прес.

„Днес е много натоварен ден, денят на масовото заминаване на почивка. В период на гореща вълна сме, а към това се прибавя проблемът с климатизацията на нашите влакове“, обясни говорителят на компанията оператор „Евротунел“.

Обединеното кралство регистрира в четвъртък най-високите температури за годината.

В тунела под Ламанша „закъсненията стигнаха до 4-5 часа, днес са около час и трийсет минути, само в посока от Великобритания. Това се обяснява с факта, че днес се движат всички влакови композиции“, добави говорителят.

„Евротунел“ взе безпрецедентно решение да отмени двупосочните билети в рамките на един ден, за да намали потока от пътници. “Беше трудно решение, но е в полза на семействата, които заминават за две седмици“, коментира говорителят.

Днес „Евротунел“ посъветва пътниците да си носят бутилки с вода. На децата се раздават вода и сладолед.

В дългия 50 км тунел под Ламанша (38 км са под вода) се движат четири вида влакове: Евростар (Брюксел-Лондон и Париж-Лондон), товарни влакове, влакове, които транспортират туристически превозни средства (автомобили, мотоциклети, кемпери) и влакове, които превозват товарни автомобили.

Коментари

Задължително поле