Голямата дъщеря на Мила Йовович е нейно пълно копие

Мила Йовович с дъщеря си Евър Габо

15-годишната девойка вече се е снимала в четири филма 

Знае руски, френски и японски език

Актрисата Мила Йовович отдавна си е извоювала място сред боговете на Холивуд, а сега по нейните стъпки уверено и целенасочено върви най-голямата й дъщеря, 15-годишната Евър Габо Андерсън. Майката подкрепя първите стъпки на дъщеря си и й помага, с каквото може. Двете се снимаха заедно в шестия филм от поредицата “Заразно зло” през 2016 г., чийто сценарист и режисьор е съпругът на Мила и баща на Евър - Пол Андерсън. В лентата момичето играе младата версия на главната героиня, а майката - възрастната. Това е актьорският дебют на щерката. Нищо чудно, ако след години решат да продължат поредицата, това да стане не с участието на Мила, а на дъщеря ѝ.

На своята крехка възраст Евър вече има участие в четири филма. След “Заразно зло: Финалът” тя бе поканена за ролята на младата Наташа Романов във филма “Черната вдовица” на Марвел през 2021 г., където си партнира със Скарлет Йохансон, а тази година се снима като Уенди Дарлинг в “Питър Пан и Уенди” на Дисни. Филмът ще се появи по екраните догодина. В момента младата звезда участва в “Helvellyn Edge”, работата върху който продължава.

Цялото семейство Йовович

Изявите на Евър като модел датират от още по-рано. На 9 години тя се появява на корицата на Vogue Bambini, на 13 участва в Седмицата на модата в Париж. Портфолиото й включва още корица на Vogue Arabia, договор с италианската модна къща Miu Miu за неколкостотин хиляди долара и множество снимки.

Освен че е красиво и талантливо, момичето говори четири езика - родните си английски и руски (от майка си), френски и японски. Тренира таекуондо и все още не отказва да си играе с двете си по-малки сестри - Дашиъл, на 7 години, и Ошин, на 2.
Самата Мила Йовович също започва да гради кариера от малка. Тя прави своя дебют в киното на 13-годишна възраст в телевизионна продукция на Дисни, по същото време започват да се появяват нейни снимки като модел. Прави пробив в киното през 1991 г., когато излиза филмът “Завръщане в синята лагуна”. На 16-години бъдещата звезда се омъжва за кратко за актьора Шон Андрюс. През 1997 г. сключва брак с режисьора Люк Бесон, с когото се развеждат след две години. За третия си съпруг, режисьора Пол Уилям Скот Андерсън, Мила Йовович се омъжва през 2009 г. след дългогодишно приятелство. От него са трите й дъщери.

Мила с дъщерите си Дашиъл и Евър

Мила Йовович през цялото време има подкрепата на своята майка - руската актриса Галина Логинова, която се отказва от кариерата си, след като се омъжва за сърбина Богдан Йовович и заедно с него емигрира в САЩ. Всъщност Мила (истинското й име е Милица, на сръбската й баба) е родена преди 46 години в Киев, Украйна, и има руски и украински корени. Когато майка й среща красивия доктор Йовович, е подложена на силен натиск да се откаже от чужденеца, който при това не е от соцлагера.

Въпреки всичко двамата се женят през 1974 г. Визата на доктора обаче изтича и той е принуден да замине в Лондон. Галина е бременна и ражда през същата година. На бащата обаче не му разрешават да се върне в Съветския съюз, дори когато 11-месечната Мила се разболява от менингит. Галина решава да емигрира с детето и го прави през Белград. Годината е 1981-ва. След това семейството се установява в САЩ.

Галина работи какво ли не - като икономка, чистачка, кара такси. Богдан не успява да легализира дипломата си на лекар и започва да работи в застрахователна компания. В началото на 90-те попада в затвора за 20 години по обвинение във финансови измами. Майката остава да се грижи сама за Мила, но прави всичко възможно, за да й осигури светло бъдеще.

На 9 години момиченцето попада на корицата на италианско списание, снимат го и във фотосесия за сп. “Мадмоазел”. По повод използването на невръстни модели в шоубизнеса се разразява скандал и към Галина са отправени много обвинения, но тя ги игнорира. На 12 години, завършила 7-и клас, Мила напуска училище със съгласието на майка си, която се превръща в неин мениджър - търси контракти, води преговори, пробива й път в киното. Дебютният филм на бъдещата звезда - “Лунен кръстопът” - излиза, когато тя е на 13 години, на 15 изпълнява главната роля в “Завръщане в синята лагуна”.

71-годишната Галина вече не се меси в работата на дъщеря си, но има амбиция за бъдещето на трите си внучки. С такава всеотдайна баба и талантлива майка те няма как да не се изкачат на върха един ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица