Голямо шоу в мача на легендите на ФИФА

ФИФА организира страхотно шоу по случай 80-ото издание на турнира „Блу Старс“ за юноши в Цюрих. В епогей се превърна първият мач мач на легендите, в който участва и четвъртият в света от 1994 година Петър Александров. Първоначално той трябваше да играе в един тим с Марко ван Бастен, но в последния момент организаторите ги разместиха.

Не беше много справедливо, защото в нашия отбор бяхме все по-старички – разказа с усмивка Александров пред „Труд“. - Събраха ни в едно четирима бивши голмайстори на швейцарското първенство. С мен бяха още Кристиян Хименес, Матиас Делгадо и Хакан Якин. Но отдавна мина времето, когато вкарвахме много голове. Само Якин се разписа почетно за нашия отбор. От другата страна в уникална форма бяха португалците Нуно Гомеш и Уго Виана, които ни вкараха. А Йохан Фонлантен заби третото попадение, но той още играе във втора дивизия.“

Най-именитият съотборник на Александров бе хърватската легенда Звонимир Бобан. „Страхотно момче, говорихме си много на сръбски – продължи българинът. - Ние бяхме единствените двама балканци в шоуто.“

Бобан и Ван Бастен са на високи постове във ФИФА. Хърватинът е генерален секретар на централата, а холандецът отговаря за промени в правилата, които да направят играта по-интересна.

Шампион на „Блу Старс“, от където са тръгнали звезди като Дейвид Бекъм и Кака, стана хърватският „Динамо“ (Загреб). При девойките спечели „Йънг Бойс“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ