Горанов: Ако съм знаел, не бих допуснал пропускане на 500 млн. лв. такси от хазарта

Владислав Горанов

„Ако съм знаел, не бих го допуснал“. Това каза пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов във връзка с темата за евентуалната негова отговорността за пропуснати 500 млн. лева такси от хазарта.

„Ако се установи лична моя вина или компетентност по закона за хазарта, тази моя отговорност не само, че ще бъде поета, но и тя ще се сведе до друг тип отговорност“, заяви той.

Министърът коментира и обръщението на президента към нацията: „Вчерашното изявление на държавния глава е емоционална реакция на Румен Радев. В Конституцията подобна преценка на българския президент не съществува“.

„Личната вражда между двама души не може да наруши рамките на Конституцията“, категоричен е Горанов. Той не поясни в прав текст кого визира, но подчерта: „Единият гонен, пък другият – без доверие“. Очевидно става въпрос за премиера Бойко Борисов.

„Ще продължа институционално да участват във всички формати на българския президент. Емоционалните реакции на политика Радев са негово право“, коментира още финансовият министър. Според него отношенията между Министерския съвет и президентството би следвало да продължат във вида, в който са били досега, а за пример Горанов даде участието на икономическия министър Емил Караниколов, който днес участва на форум с японски инвеститори, провеждан под егидата на българския президент.

Владислав Горанов коментира и все по разрастващия се дебат в обществото за въвеждането на единната европейска валута у нас. „Знам, че съпротивата срещу въвеждането на еврото ще се развива като драматургия в българското общество от много хора, които искат да попречат да затвърдим геополитическия си избор“, смята той.

Ние ще продължим усилията си да влезем във все по-тясна интеграция с институциите на съюза, за да не сме държава на втора скорост“, категоричен е Горанов.

Коментари

Задължително поле