Горан Брегович: Писна ми от политическата коректност

Горан Брегович (Снимка: БНТ)

Съвсем малко остава до шоуто на Горан Брегович във Варна. Дворецът на културата и спорта очаква над 5 000 поклонници на балканската музика. Маестрото, заедно с неговия „Оркестър за сватби и погребения“, са подготвили сет лист, в който на първо място стои пълната импровизация.

Брегович не е от онези хора, които дълго и мъчително обмислят какво да кажат. Той е прям и освободен. Без да издига бариери, когато общува, каквато е и музиката му.

"Виж как беше избран Доналд Тръмп. На всички им е писнало от тази политическа коректност. На всички им дойде до гуша от нея. Тръмп спечели, защото наричаше нещата с истинските им имена. И смятам, че промяната е към добро", коментира композиторът пред БНТ.

На мен например ми е дошло до гуша от политическата коректност. И от всички онези екземпляри с вратовръзки и хубави прически, споделя той.

И допълва, че същото е и в родната му Сърбия. "Никой не очаква, че завършилите чужди университети, ще наложат демокрацията. В Сърбия харесват хората от чергата на Тръмп – които идват от никъде и затова ги подкрепят", казва Брегович.

Коментари

Задължително поле