Горските от Североизтока доставят 193 000 кубика дърва

Жителите на областите Шумен, Добрич, Търговище и Варна са заявили за предстоящата зима пред горските стопанства 193 016 кубика дърва за огрев. От тях към момента са доставени 152 829 кубически метра, обобщиха експерти на Североизточното държавно предприятие.

Най-голямо количество дърва - 16 180 кубически метра, са доставили на домакинствата горските от ДГС-Шумен, след тях с 15 773 кубически метра се нарежда ДЛС-Шерба, а ДГС-Цонево е с 13 600 кубически метра.

Най-малко заявки за дърва са постъпили в ДЛС-Тервел, ДГС-Нови пазар и ДГС-Смядово. В тези три стопанства годишно се заявяват малко над 3 000 кубически метра дърва за огрев.

Повече от половината териториални поделения в системата на СИДП вече са доставили на гражданите исканите количества дърва. ДГС-Омуртаг, колегите им от Търговище, Върбица, Преслав, Генерал Тошево, Черни Лом и Провадия са приключили със заявените количества за тази година. В тези стопанства вече се изпълняват единични заявки получени през последните дни.

На останалите места работата продължава, като известно закъснение се отчита в ДГС-Добрич, но и служителите на това стопанство имат готовност да изпълнят поръчките преди началото на зимата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България