Горският пожар в Коринт продължава трети ден

Пожарникарите продължават да се борят трети ден с големия горски пожар, който гори близо до морски курорт в южната част на Гърция, съобщава електронното издание на в. Kathimerini.

Докато първоначалният голям фронт в Розена на Ксилокастро е потушен, разпръснати огнища продължават да горят, налагайки нова заповед за евакуация на едно село във вторник. На жителите на София е казано да се движат към Рети.

Междувременно е възстановено движението по магистралата Коринт-Патра, от Ликопория до Дервени, която беше затворена от понеделник късно вечерта.

Пожарът избухна в 10:00 сутринта в неделя, но силните ветрове, достигащи сила 8, накараха пожара да излезе извън контрол. През последните два дни властите наредиха евакуацията на половин дузина села.

С огнената стихия се борят 390 пожарникари с 16 екипа горски командоси и 115 превозни средства, доброволци и доброволчески екипи на Гражданска защита, както и цистерни за вода и проектни машини на региона Пелопонес и Генералния щаб на националната отбрана, както и сили на горската служба и гръцката полиция, 24 летателни апарата, 12 самолета и 12 хеликоптера, от които 2 за координация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа