Горски и огнеборци почистиха река Камчия

Труднодостъпни участъци по коритото на река Камчия, които са извън урбанизирани територии, бяха почистени със специализирана техника от гъста растителност, дървета и наноси. Превантивните мерки срещу природни бедствия на територията на област Шумен са били извършени от опитни горски служители и огнеборци под ръководството на зам.-областния управител Петко Шаренков.

Пет дни отнела акцията "безопасна река" на екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на Държавно горско стопанство-Велики Преслав. Те са действали със специални машини в труднодостъпни места по коритото на Камчия - до моста над реката по главен път 1-7, до пътен кантон „Боаза“ от Омуртагов мост в посока язовир "Тича".

В тези райони реката не е била почиствана от близо 20 години и за осигуряване на нормалната проводимост са изкоренени и извадени със специализирана техника голямо количество дървета и дънери. В разчистването се включили и работници от община Велики Преслав, а достъп до участъка бил осигурен със съдействието на Областно пътно управление.

Добитият дървен материал ще бъде предоставен безвъзмездно за огрев на опорните пунктове за зимно поддържане в района и на община Велики Преслав.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България