Горски от Североизтока се готвят за национално състезание по стрелба

Точните мерници отиват пак за национална купа в Пловдив

Отборът по стрелба с гладкоцевно оръжие на Североизточното държавно предприятие/СИДП/ стартира от четвъртък подготовката си за Националното състезание по стрелба в Пловдив. В тима на предприятието влизат Минчо Кулев от ДГС-Преслав, Исмаил Курдов от ДГС-Върбица, Николай Тодоров от ДЛС-Черни Лом, Асен Христов от ДГС-Провадия и Красимир Христов от ДГС-Шумен.

След двудневни тренировки ще бъдат определени тримата най-добри състезатели, които ще представят СИДП на състезанието в събота. Показалите по-слаби резултати ще останат на резервната скамейка.

Състезанието по стрелба с гладкоцевно оръжие е традиционно и е част от изложението "Природа, лов, риболов 2018", което по това време на година отваря врати в една от палатите на Международен панаир-Пловдив.

По време на надпреварата през миналата година състезателите на предприятието натрупаха актив от 30 точки и спечелиха националната купа. В индивидуалното класиране златен медалист стана Николай Тодоров от стопанството в Попово. През 2017 г. стрелците на СИДП спечелиха купата и на Сдружение "Сокол-Шумен", като оставиха зад себе си 28 отбора.

Коментари

Задължително поле