Готвят мерки за подкрепа на бизнеса след кризата

Подготвяме нови мерки за подкрепа на бизнеса в следкризисния период, каза зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Правят три фонда общо с 900 млн. лева

Усилено се работи по нови мерки за подкрепа на бизнеса за следкризисния период, които да подпомогнат възстановяването на икономиката по линия на производствена, ресурсна и енергийна ефективност. Това заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който посети Пловдив. За целта до края на годината ще бъдат налични три фонда на обща стойност 900 млн. лв., обясни той, като добави, че тази мярка е аналог на програмата през ББР, но “малко по-развита”.

Лъчезар Борисов направи първа копка на високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозорци и фасади. Размерът на инвестицията в проекта е 39,7 млн. лв. В резултат на това ще бъдат разкрити 150 нови работни места в нов завод в село Радиново, в индустриална зона “Марица”, част от Тракия икономическа зона.

Министърът на икономиката обеща помощ за всички ресторантьори и засегнати административно бизнеси, но тепърва ще бъде обсъдено с браншовете как това да се случи. И прогнозира, че до една години България трябва да е излязла от икономическата криза, породена от пандемията с COVID-19.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика