На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Путин: Военно-техническите връзки между Русия и Турция се задълбочават

Гърция изплаща предсрочно част от кредитите си към МВФ

Луксозните имоти поскъпнаха с 2,3%

Ердоган на тристранната среща в Анкара: Можем да вземем решение за конкретни мерки, за да изгасим пожара в Сирия

Сълзи и гняв за един век Хайтов 100 г. от рождението на големия писател в Народния театър

Жена загина при челен удар на пътя Русе – Бяла

Нови наводнения в Испания, засегнати са предградията на Мадрид

СЕМ не разбра защо БНР спря Генералният директор твърди, че излъчването на “Хоризонт” не е спирало, а ресорът на Силвия Великова не е сменян

Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

Граждани и родители: Нямаме нужда НПО да посредничи между нас и децата ни На 4 и 7 септември в страната ще има авто походи в знак на протест срещу намесата на държавата в семейството.

Снимка: Дилян Янакиев

Граждани, родители и юристи се обявиха остро срещу разрушителните политики по отношение на българските традиции в семейството.

Те считат, че неправителствените организации създават политики за семейството и лобират за тях в парламента, без дори да са наясно с нуждите на българското семейство. Твърдо не се зачитат и правата на родителите.

Снимки: Дилян Янакиев

Това обвинение отправи адвокат Виктор Костов на пресконференция в БТА. Според него семейството се третира като една форма на обгрижване от държавата и доста сериозно финансиране от страна на НПО-та, искащи да се доближат до страната. Основен проблем е липсата на една диалогичност между обществото и институциите. Нямаме никаква нужда от НПО като посредник между нас и нашите деца, категорични бяха от БРЦК – Разбунена София.

Те смятат, че е абсолютно недопустимо да се подават анонимни сигнали до Агенцията за закрила на детето и телефон 116 111, вследствие на което неправомерно да се отнемат деца от техните родители.

Благотворителни организации се възползват максимално от общественото си влияние и връзките с властта, когато възникне критика от страна на граждански движения и вместо те да защитават човешки права, те активно потискат гражданските движения. Правата на човека са само тези, които тях ги интересуват, каза още Костов.

\“Националната стратегия на детето на практика противопоставя детето на неговото семейство. Може би има добри моменти, но те са много малко в сравнение с цялостната философия на тези документи\“, смята още Костов.

Той съобщи и че има едно много сериозно външно финансиране заради българските ангажименти към международните организации и това е основната причина за едно радикално вмешателство в българското семейство.

На пресконференцията бе съобщено и за привикани на разпит 6 души заради създадена брошура с критики към Държавната агенция за закрила на детето.

Единият от разпитваните Кирил Веселински разясни, че той е написал текстовете и е бил викан да дава обяснение като срещу него се води разследване. Той съобщи, че на разпит е бил извикан и графичният дизайнер на въпросните брошури.

Веселински попита има ли издадени разрешения за СРС срещу 24 души от движението.

От БРЦК – Разбунена София предупредиха, че след 1 януари в страната ще стане едно безконтролно доносничене от учители, лекари и съседи относно това как се отглежда дадено дете от неговото семейство. За това те ще направят серия от протести като първият ще бъде с автомобили на 4 септември в столицата, след което на 7 септември той ще бъде национален и международен. Ще има и протест пред Норвежкото посолство в София.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.