Гражданско неподчинение готвят в Завет заради изровен републикански път

Снимка: Уикипедия

До гражданско неподчинение, заради изровения третокласен път, който свързва населените места от община Завет с областния център Разград, може да се стигне, ако не бъдат предприети спешни мерки за ремонт. За това предупреждават общинските съветници от Завет с декларация, която е приета с пълно мнозинство на тяхно заседание. С нея те изразяват несъгласие с „бездействието на изпълнителната власт в лицето на Агенция пътна инфраструктура”, по отношение на републикански път ІІІ-4902 - Просторно-Побит камък-Завет-Веселец.

В текста се казва, че ежедневно жителите на общината полагали неистови усилия да стигнат до областния град по път, който застрашавал живота им. Посочва се, че е крайно наложително да се предприемат спешни мерки.

„България е една за всички и ние, като нейни граждани, искаме повече сигурност на пътя за нас и нашите деца”, пише в декларацията.

В нея се посочва още, че обществеността на община Завет ще инициира граждански инициативи за защита на конституционните си права, в т.ч. и гражданско неподчинение.

От общината в Завет допълниха за „Труд”, че преди няколко години е правен частичен опит за кърпежи, но положението на трасето от 28 км, особено в някои участъци, било отчайващо и невъзможно. Основен ремонт на пътя пък би струвал 17-18 млн. лв., но хората биха били съгласни да има някаква рехабилитация, която поне да позволи по-нормално пътуване.

Коментари

Задължително поле