Гранична полиция: Преминаването през контролно-пропускателни пунктове в страната е нормално

Снимка: МВР/Архив

Преминаването на леки автомобили през всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) се осъществява нормално, по данни към 16.00 часа, съобщиха от ГД "Гранична полиция".

На границата с Република Гърция поради очакваното влошаване на метеорологичната обстановка (обилен снеговалеж), по решение на гръцките власти от 06.00 ч. не се пропускат автомобили с товароносимост над 1.5 т. през ГКПП "Кулата-Промахон", ГКПП "Капитан Петко Войвода-Орменион", ГКПП "Златоград-Термес", ГКПП "Маказа" и ГКПП "Ивайловград". За времето от 13.00 ч. до 18.00 ч. на ГКПП "Кулата-Промахон", ГКПП "Капитан Петко Войвода-Орменион", ГКПП "Маказа" и ГКПП "Илинден-Ексохи" отпада ограничението за пропускане на товарни автомобили.

Поради извършване на ремонтни работи на ГКПП "Кулата" на българо-гръцката граница е възможно да има промени в организацията на движението на товарните автомобили през пункта. Трасетата ще се ремонтират поетапно, без да се спира преминаването на превозни средства.

На границите със Сърбия, Северна Македония, Турция и Румъния трафикът е нормален на всички контролно-пропускателни пунктове.

Коментари

Задължително поле