Грета Тунберг си взема почивка

Грета Тунберг

Младата климатична активистка Грета Тунберг сподели, че ще прекара Коледа у дома и ще си почине от тежките битки за решаването на най-важните климатични проблеми на планетата.

Според момичето, тя има нужда от почивка, за да продължи дейностите си, пише Dir.bg. Всъщност, Тунберг не пропусна нито един екологичен форум или конференция. Тя участва в среща на върха, организирана на най-високо ниво. Ученичката говори на всички събития, посветени на екологичните проблеми, показвайки своята гледна точка и обвинявайки властите в бездействие.

Тя разказа за намерението си да си почине в Торино, където се озова по повод традиционната "петъчна стачка". Момичето обясни, че по време на "празниците" работата няма да спре - нейни последователи щели да я заместят.

Мнозина си задават въпроса кой стои зад непрекъснато осветяваната от медийна истерия на най-високи нива млада шведка. Други й вярват искрено, трети споделят за асоциациите, които буди подобно медийно фаворизиране с някои позабравени комсомолски и комунистически мероприятия.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа