Гретите и бананите не са каквото бяха

Обозр за новите шедьоври в изкуството, климатичните промени и Брекзит

Светът на 2019 година беше едно много интересно място

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Разкошна рокля, блясък в очите, маниер на кралица, тежък визон се спуска по звездния силует. Грета Гарбо! Миглите стенат от очарование, а устата обещава докосвания и щастие. Години след нея другата Грета, вместо да носи поне подобна, ако не същата звездност, се явява с качулка и анорак, с навъсено лице и много укор в очите.

Всичко е апокалиптично и заплашително. Светът се тресе, а другата Грета, с успех далечен от на Грета Гарбо, сякаш повелява вцепененост, полова нестабилност, края на света. Климатичните промени изглежда се бъркат с тези на климакса, но климакса е лична работа, макар понякога да влияе на обществената. Особено, когато си така специално натрапен навсякъде.

С кариерата си Грета Гарбо обърна донякъде представите ни за киното, но задкулисно хич не е самата тя, а онези продуценти, имали визията за нея и филмовата индустрия. Другата Грета вероятно също има някого зад себе си, умове или интереси с определена мишена, старото име на таргет, казано днес по купешкому.

Че светът на 2019 година беше едно много интересно място докладва и последният художествен шедьовър - банан, залепен на стена с тиксо. Обиколил кратуните на охкащо- ахкащите, той направи известен автора си, който няма да спомена - един злокобен пирон в ковчега на неговата популярност.

Смея се, естествено. Той ще стане новият Пикасо или Ботеро, не искам да мисля, че може да надмине по слава Микеланджело, дори „Сам вкъщи”. Но със сигурност ще има славата на Либераче един ден в световното изкуство, освен ако дотогава някой не се сети да си сложа точка от ако на челото - индийците са почти милиард, някой може да въздъхне с облекчение измежду тях.

Аз като парче артист пък си мисля как да нервирам Грета, като си направя фризура от пушек и я поставя в климатична колба, която ще има малко коминче и ще замърсява въздуха. Може би на път за изложбата ми в Рейкявик да кажем, ще ме спре гретхен полицхен и ще ме пратят да запушвам дупките на вулкана Ейяфятлайокутъл. Майтап, бе Грета.

И така, 2019 година изпращаме с Брекзит - още едно произведение на изкуството, постигнато с много мъдрост и наподобяващо банановото такова. Само че за това изкуство е необходимо много тоалетна хартия, за да бъде изтрито с годините. Разбира се, англичаните са умни хора и сигурно гласът им потвърждава това.

Отиде си и Стоянка Мутафова, но ревовете по нейната кончина бяха заглушени от Никулден, студентския празник и махмурлука между тях. Каква ще бъде 2020 г. предстои да видим. Февруари ще бъде с 29 дни, хубаво е, че втори февруари е в неделя и ще може на само да се празнува но и да се... празнє, както казват по селата.

 

Fashion idol

Фредерике Крум

Винаги на световно ниво с глас и облекло, мецосопраното Фредерике Крум дава днес препоръки в изумрудено. Добре организираната прическа, елегантният грим и разкошната задна седалка на скъп автомобил, са съчетани в празнична хармония. Щедро оголените рамене, дантелата, участъците от шифон, позицията на ръцете. Всичко това превъзпитава с тих естетически шепот желаещите да научат още за висшата и сценична мода. Фредерике попълва онези пропуски в дамския гардероб, които са такива, заради липсата на смелост и желание за моден възход. Бижутата стоят ненатрапчиво, без борба за надмощие в изумрудения амбианс, меките черти са спокойни, без очакване, без нетърпение да бъдат одобрени или не.

 

 

Заради предстоящи спортни изяви

Тиха Коледа за Мария Гроздева

Заради предстоящи спортни изяви и пътувания, националната ни гордост Мария Гроздева празнува Бъдни вечер повече от скромно. В просторния си и подреден празнично дом, тя посрещна братси, неговото семейство и родителите си.

На трапезата, подредена по канона, имаше от всичко по много, заради очакваните гости на Мария и Валери, които превърнаха вечерта в тиха и свята. На почетно място в хола бе семейното куче, за което имаше отделна купичка, но всички се надпреварваха да му поднасят от своята храна. Импровизиран ди джей на вечерта бе съпругът на Гроздева, а музикалният му избор беше достатъчно добър за да съпътства поднесените ястия.

 

Звезден урок

Нели съветва Пирински орел

В истински урок се превърна срещата на младия певец Валентин Велчев с поп кралицата Нели Рангелова. След триумфа си на последното издание на фестивала „Пирин Фолк”, изпълнителят на хита „Пирински орли” се е устремил към следващия връх в кариерата си - а именно един от най-старите музикални конкурси у нас „Бургас и морето”. Нели Рангелова е една от дългогодишните участнички в него и има сериозен опит, който предаде на младока с ценни съвети. Двамата се познават отдавна и именно тя е една от първите слушатели на дебютната му песен. „Много є благодаря за подкрепата, направи ми страхотна реклама сред приятелите си и всички те са гласували за мен”, сподели Валентин Велчев. На въпрос дали би направил дует със звездата, той отвърна: „С най-голямо удоволствие, само да намерим подходящата песен”.

Коментари

Задължително поле