Григор готов да плаче от щастие

Григор Димитров прие много емоционално успешното завръщане на корта след най-дългата пауза в кариерата си. Родният тенис ас разби с 6:3, 6:1 испанския ветеран Фелисиано Лопес във втория кръг на „Мастърс“-а в Маями.

„Честно казано, готов съм да се разплача – призна Димитров след успеха. - Изминах толкова тежък път до този момент и съм много щастлив, че отново съм на корта. Дори не мислех, че ще мога да играя тук, но исках да се възползвам от шанса и да разперя криле.“

Григор обаче признава, че все още не се е освободил напълно от проблемите в рамото, които го извадиха от игра след Аустрелиън оупън през януари.

„Страхотно е, че отново мога да играя почти без болка – добави българинът. - Единственото, за което мисля, е как ще е рамото ми като се събудя сутринта. Искам да стана и да не усещам никаква болка. Малко съм лимитиран по отношение на някои неща в играта, така че не очаквам много от себе си на този турнир.“

Следващият съперник на Димитров е австралиецът Джордан Томпсън, който изненадващо надигра с 6:2, 6:3 Карен Хачанов (Русия). Двамата не са се срещали досега.

Турнирът пък се лиши от най-голямата си звезда при жените. Местната любимка Серина Уилямс се отказа от участие заради болки в коляното. Седмица преди това американката се оттегли от надпреварата в Индиън Уелс само след един мач заради здравословен проблем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт