Григор отложи победа №300

Григор Димитров отложи победа № 300 в тура, постижение, с което могат да се похвалят 25 действащи тенисисти в момента. Българинът имаше възможност да направи това в Стокхолм, но допусна ранна загуба от Сам Куерти - 7:6, 3:6, 6:7 във втория кръг. Това бе първо поражение на аса ни от американеца в 4-те мача помежду им досега.

В средата на втория сет Куерти успя да промени коренно играта си и да повиши оборотите, а Димитров започна да греши твърде много. Третата част бе много оспорвана, но съперникът му се оказа по-устойчив и взе победата. Битката продължи 2,14 часа.

Все пак Григор ще има шансове да стигне до юбилейния успех още следващата седмица на турнира във Виена. Участие са заявили още Даниил Медведев, Доминик Тийм, Матео Беретини, Карен Хачанов, Гаел Монфис..Българинът обаче има не особено добри спомени от миналата година в австрийската столица, след загубата си още на старта от Михаил Кукушкин (Русия). Тогава той допусна 65 непредизвикани грешки и 11 двойни.

А след Виена първата ни ракета ще играе на „Мастърс“-а в Париж в края на месеца. Миналия сезон той стигна до 3-ия кръг. В зала „Берси“ Димитров планира участе и на двойки с португалеца Жоао Соуса, с когото са първа резерва.

Коментари

Задължително поле