Григор подкрепи президента на АТП

Григор Димитров се присъедини към Роджър Федерер и Рафаел Надал, които подкрепиха президента на АТП Крис Кърмоуд. Британецът напуска поста си в края на годината, след като асоциацията на играчите, председателствата от Новак Джокович отказа да му гласува доверие за още един мандат. Така сърбинът влезе в конфликт с двете суперзвезди и още доста от колегите им, към които се присъедини и българинът.

„Тенисът преминава през положителни промени, никога не е бил в толкова добро положение – заяви Димитров. - Не бих подкрепил позиция срещу Кърмоуд. Дори смятам, че ние тенисистите сме много разглезени. Определено се грижат добре за нас по турнирите.“

Джокович пък успя да изиграе само един гейм срещу Филип Колшрайбер (Германия) в третия кръг на „Мастърс“-а в Индиън Уелс (САЩ). Сърбинът спечели сервиса си, но след това заваля и мачът бе отложен за следващия ден.

От надпреварата обаче отпадна №3 в света Александър Зверев, който загуби с 3:6, 1:6 германския сблъсък с Ян-Ленард Щруф. След мача Саша обясни, че е болен, но ще се опита да се вдигне и за следващия „Мастърс“ в Маями в края на месеца. Надал обаче намекна, че ще пропусне турнира във Флорида, а също и домашния „Мастърс“ на клей в Мадрид през май. „В момента приоритетът е да остана здрав, за да мога да играя в Барселона, Рим и на „Ролан Гарос“, обясни испанецът, който обаче намери сили да играе в Индиън Уелс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт