Григор се спъна на последното препятствие в Марсилия

Григор Димитров не успя да спечели втора титла в рамките на месец, след като откри сезона с триумф в Бризбейн (Австралия), който му бе първият от над шест години. Най-добрият ни тенисист бе близо до нов трофей, но загуби финала в Марсилия с 4:6, 3:6 от местния любимец Юго Юмбер.

В първият сет родният ас се пропука в най-важния моментпри 4:5, след като дотогава и двамата бяха убедителни на сервис. А лошата серия за българина продължи в началото на втория сет, което позволи на противника да дръпне с 3:0 преди Григор да стабилизира играта си. Краткият спад обаче се оказа решаващфранцузинът удържа аванса, за да спечели петата титла в кариерата си.

Григор е един от най-добрите тенисисти в момента, той играе фантастично и е много трудно да му се противопоставишпризна Юмбер. - Затова съм много щастлив, още повече, че печеля във Франция, при това точно тук, където всички започна за мен.“

Григор все пак стана първият тенисист с два финала от началото на годината, след като ден по-рано пребори руснака Карен Хачанов с 6:7 (3), 6:4, 7:6 (5) в тричасов сблъсък, който до голяма степен изцеди силите му. Но за българина няма почивкаоще тази седмица той отново е на корта за турнира от категорияАТП 500“ в Ротердам. Негов съперник в първия кръг е италианецът Лоренцо Сонего, а мачът ще е първи между двамата до момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт