Григор: Трудно е да си треньор

Треньорската професия е една от най-трудните, сега вече знам какво е да си малко или много от другата страна – заяви Григор Димитров, който е играещ капитан на отбора ни за дебютното издание на турнира АТП къп в Сидни. - Момчетата се справят чудесно. Много съм щастлив, горд от всеки един от тях.

В първия си мач утре националите излизат срещу Великобритания, на 5 януари срещат Молдова, а два дни по-късно ще се изправят срещу Белгия. Най-младият в нашия тим е 18-годишният Адриан Андреев, който вече може да се похвали с титла на двойки от Ю Ес Оупън при юношите. Останалите са Александър Лазаров, Димитър Кузманов и Александър Донски.

„Да имам тези момчета до себе си е прекрасно – продължи Димитров. - Опитвам да им предам какво е нужно, за да са на по-високо ниво и се надявам някой ден да повторят моите постижения. Сплотеността винаги е била в основата. Ако останем обединени и правим нещата по правилния начин, всичко може да се случи.“

Кузманов пък изрази задоволство от възможността той и останалите момчета да се учат от Димитров. „Григор е наистина отзивчив, помага на всеки един от нас - споделя Димитър пред сайта на АТП. - Имаме страхотен отборен дух и това е най-силното ни оръжие.“

Именно Кузманов открива за България двубоя срещу Великобритания в петък. Негов съперник ще бъде Камерън Нори. Мачът започва от 8,30 ч наше време, а след 10 ч е битката водещите тенисисти на двата тима Григор Димитров и Кайл Едмънд. Все още не са обявени тандемите на двойки.

в почивката между тренировките тимът се забавляваха на олимпийския басейн под моста „Харбър“ в Сидни (на снимката), а след това капитанът поведе отбора към емблематичната сграда на операта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена