Груевски във фейсбук: Продължава политическото преследване срещу мен

Продължава политическото преследване срещу мен и срещу мнозина други от ВМРО-ДПМНЕ.  Това обяви бившият министър-председател на Македония Никола Груевски в свой пост въя фейсбук.

"Сега те (властите в Македония - бел.ред.) решиха да ме подозират и след това да ме обвинят в несъществуващ тероризъм", пише Груевски във връзка с разследването на т.нар. „кървав четвъртък“ при щурма на парламента в Скопие от 27 април 2017 г.

Нито съм организирал, нито съм дал съгласие някой да организира нападение в парламента и физическа саморазправа с депутати. Напротив, първи от всички политици поисках помирение, веднага, след като разбрах, тъй като предходния ден бях във Виена, уверява бившият премиер.

"Очевидно е, че това неспособно и марионетно правителство няма друг начин да прикрие своята несъстоятелност и своите стъпки, които са в ущърб на държавните и националните интереси на Македония, своята престъпност, непотизъм и корупция, а иска да постоянно да прави това чрез несправедливи подозрения, обвинения, процеси и вкарването в затвора на политически инакомислещите. Фалшивите спектакли и процеси, които някой ден ще бъдат техен срам и техен страх от наказание за злото им, сега са наша Голгота", посочва Никола Груевски по адрес на сегашните управляващи в Скопие.

Призовавам Прокуратурата да представи надлежните доказателства срещу мен пред целия народ, пред цялото общество. Доказателство за нещо, което не е извършено, се казва в текста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа