Губернаторът на Пловдив тества уникална асфалтополагаща машина

Областният управител Здравко Димитров направи днес поредната инспекция на ремонта на пътищата Пловдив-Асеновград и Карлово-Баня и остана изключително доволен от темповете на строителните дейности. Губернаторът благодари на представителя на фирма „ИСА 2000“ инж. Паун Иванов за бързината и отличното качество на полагане на асфалтовата настилка на Асеновградско шосе, което ще позволи обектът да бъде завършен предсрочно. На инспекцията присъства и кметът на Асеновград Емил Караиванов.

В момента на обекта работи единствената по рода си в България асфалтополагаща машина VŐGELE, който областният управител лично тества. Тя е с ширина на работната площ 12.5 метра, което позволява трасето да се асфалтира едновременно, като по този начин се избягват надлъжните фуги и се постига изключително добро качество на настилката. Инж. Иванов каза, че в момента се полага първия слой от основната настилка, който е с дебелина 12 см, след което ще бъде поставен 6 см биндер асфалт. Ако метеорологичните условия позволят, новото трасе може да бъде пуснато в експлоатация до края на годината, след което ще започнат ремонтните дейности по старото платно. В началото на 2018 г. ще бъде положен и последния 4 см слой от устойчивата на износване настилка сплит-мастик, допълниха изпълнителите от „ИСА 2000”.

Областният управител Здравко Димитров направи инспекция и на участъка от пътя Карлово – Баня , част от Републикански път II– 64 Пловдив – Карлово. Ремонтните дейности и там вървят по план, и до дни ще приключи полагането на втория асфалтов слой, след което ще бъде поставена износващата настилка сплит-мастик . Очаква се при добро време ремонтните дейности и там да приключат да края на годината.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони