Гуляйджии трошиха, биха и платиха безчинствата си в балканско село

Двама здраво почерпени мъже потрошили лампи, стъклата на два автомобила, входа на общинската управа и вратата на частен дом в Георги Дамяново, а накрая счупили с паве и главата на местен жител, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

40-годишният Мирослав П. и Милен Т. /22 г./ седнали в края на миналата седмица да пият в кръчма в центъра на Георги Дамяново и станали от масата чак призори в събота. Пияни жестоко, приятелите счупили две лампи на площада, после разбили стъклата на два общински автомобила „Дачия Логан” и „Деу”, а накрая направили на сол и стъклото на входа на местната управа.

Настървени да чупят и бият, гуляйджиите се сетили, че имали разправия с местен жител и отишли пред дома на Камен К./31 г./ С изкъртени от улицата павета пияните счупили входната врата на къщата на човека, а един от камъните улучил стопанина отзад в главата. Уведомени за баталната сцена, полицаите образували бързо производство срещу вандалите и ги изправили пред съда за хулиганство.

За да намалят вината си и омилостивят магистратите обаче в понеделник сутринта изтрезнелите гуляйджии започнали ремонт на потрошените врати и автомобили за собствена сметка, казаха от балканската община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право