Гълъб Донев: След 10 дни ни предстои да направим избор, нека да не допускаме исторически грешки (ВИДЕО)

Служебният премиер Гълъб Донев поздрави българският народ за Деня на независимостта. Той присъства на тържествената-заря проверка във Велико Търново. 

“Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ” е възглас, който сякаш чуваме и днес, макар и с огорчение.  Освобождение, съединение и независимост са историческият сплит, който свързва Третото българско царство с Първата българска държава, създадена през 681 г.”, започна речта си премиерът. 

“Независимостта на българската държава е кауза, която преди 114 години събира в един сноп очакванията на народа и действията на народните избраници. След 10 дни ни предстои да направим избор, който ще определя идните дни на България. Избраните от народа ще получат призванието да сбъднат завета - “Съединението прави силата”. Уроците на историята могат да ни спестят историческите грешки, които има риск да допуснем отново”, каза още Гълъб Донев и призова да “да си подадем ръка над разделителните линии в името на единението”.

 “Преуспяването на България е споделената ни цел. Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!”, така завърши своята тържествена реч премиерът на България.

https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/456728129576189
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика