Гърците пропищяха от наши нелегални берачи на гъби, пуснаха забранителна заповед

Снимка: Архив

Гърците от района на граничния град Драма пропищяха от набезите на наши берачи на гъби. Заради това областния управител на Драма пусна специална забранителна заповед, в която се забранява брането на гъби-пачи крак и билки  до 31 октомври. Заповедта е изпратена за сведение и в българската община Гърмен.

Гърците установили,че доста нашенци ,предимно роми от Гърменско пътуват с бусове до района им и с бране на гъби и билки се прехранват. Проблемът обаче идвал от факта,че те не режели гъбите , а буквално ги изкоренявали, както и билките. Отделно замърсявали местностите където бивакуват. Затова има подобна заповед със забрана, коментира Розен Марчев, кмет на село Марчево, Гърменско.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Росен Марчев ,кмет на село Марчево.Росен Плевнелиев,кмет на град Плевен. Добре,че и Жени Марчева – Баджачева не е намесена.

  2. Тук също са необходими мерки срещу безразборното бране и изкореняване на билки. Ваденето на корените намалява популацията

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.