Гьотце тежко болен, може да спре с футбола

Един от най-големите таланти на съвремения футбол може да спре още на 24 години. Марио Гьотце страда от болест, която причинява проблеми с обмяната на веществата. „Започват изследвания, но Марио не може да тренира – каза Ханс Йоаким Вацке, президентът на „Борусия“ (Дортмунд). – Няма срок за лечение.“

Най-неприятната част е, че организмът на Гьотце не може да гори мазнините. Възможно е това да е вродено, защото винаги героят на Германия от финала на Мондиал 2014 е имал проблеми с наднормено тегло.

„Симптомите могат да са на различни болести – обясни проф. Ралф Орман. – Вероятно става дума за метаболична миопатия. В Германия два процента от населението боледуват от нея.“

Лотар Матеус официално се извини на Гьотце, че го е критикувал напоследък. В Германия се страхуват, че тази болест може да сложи край на кариерата на нападателя. През лятото той се върна от „Байерн“ в родния „Борусия“ – на нито едно от двете места не бе титуляр.

„Ще направя всичко възможно бързо да се върна“, обеща Гьотце.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.