Г-н Навални няма да реши проблемите ни

“ЕС призова за незабавно и безусловно освобождаване на г-н Навални, тъй като смятаме повдигнатите срещу него обвинения за политически мотивирани” - това заяви говорителят Петер Стано.

Висшестоящите хора от Брюксел съвсем се омотаха като пиле в кълчища. Щом най-големият проблем на Евросъюза се оказа съдбата на един руски опозиционер, нещата не отиват хич на добре. Подопечните на Урсула фон дер Лайен вместо да се занимават с решаването на проблемите от пандемията: с ваксините, които смущаващо закъсняват, с икономиката, която наистина закъсва, с тероризма и нарастващия ислямизъм, те от сутрин до вечер издигат глас в защита на Навални, противника на Путин.

Изглежда, според тях, руският президент е човекът, който дърпа конците на всички лоши, които застрашават демокрацията в Европа. През това време едва-едва се споменава, че Дания и Германия са арестували 13 души по подозрение, че готвят “серия мащабни терористични акции”. А сред арестуваните има сирийци, пристигнали като бежанци в Западна Европа. Е, с този “внос на демократи” ни остава да чакаме само атентатите.

Никак няма да се учудя, ако от Брюксел издигнат и глас срещу страданията на уйгурите в лагери в Китай, които всъщност наричат себе си “воини на джихада”... Брюксел, умоляваме: Осъзнайте се!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари