Даваме от 1 до 6 лв. за сянка на плажа

На градските плажове още няма официален ценоразпис на плажните принадлежности, а в кв. Аспарухово таксата е 5 лв. - двойно по-висока, отколкото миналия сезон.

На море край Варна

Чадърите и шезлонгите на Златни пясъци поскъпнаха

Най-евтино на Албена

От 1 до 6 лв. струват плажните принадлежности по ивиците във Варна и курортите. На Златни пясъци чадър и шезлонг са по 6 лв., докато в разгара на коронакризата през 2020 г. цената бе едва 2 лв. при 10 лв. в предходните безоблачни сезони. За втора поредна година най-евтина по Северното Черноморие ще е сянката на Албена - по 1 лв. за артикул за външни посетители. За гостите на комплекса сянката е включена в цената на ваканцията, която дебютно може да се плати и в няколко вида криптовалута.

Част от плажа във Варна също може да стане безплатен. Опцията фигурира в предложенията на концесионера към Министерството на туризма. Тъй като споразумение още не е подписано, засега на пясъка в града има спасители, чадъри и шезлонги, но липсват табели с цени. На места подизпълнители вземат традиционната от години такса от 5 лв., а пред заведенията срещу консумация дават безплатна сянка.

5 лв. струват плажните принадлежности в охраняемата част от плажа на Камчия. Там цените са с 2,50 лв. под миналогодишните. На ивицата в кв. Аспарухово важи обратното. Сега шезлонг и чадър са двойно по-скъпи от миналото лято и се дават за по 5 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм