Дават €180 на кв. м за бюро в споделен офис

Наемите в София за офиси клас А са средно 15 евро на кв. метър на месец.

Наемите в молове стигнаха 43 евро/кв. м

5,5 евро/кв. м за хубав склад

Редица компании предпочитат да наемат бюра в споделени офиси, вместо да настанят служителите си в традиционен офис. Така плащат само за пространството и бюрата, които са им необходими. При гъвкавите офиси в София средният месечен наем на фиксирано бюро е 180 евро на кв. м, а на споделено - 150 евро на кв. м, като при този вариант служителят има гарантирано бюро, но всеки ден може да е на различно място. Ако човек иска да наеме самостоятелен кабинет, цената е 220 евро на кв. м, пише в анализ на консултантска компания на пазара на имоти. Общата площ на гъвкавите офиси в София е около 3,4% от общата площ на офисите клас А и Б.

В сегмента на традиционните офиси средните наеми в столицата за площи клас А са 15 евро на кв. м на месец, а за клас Б са 10 евро на кв. м. Наемите на складове достигат 5,5 евро за кв. м на месец за имоти клас А и 4 евро/кв. м за клас Б.

Наемите в моловете достигнаха 43 евро/кв. м на месец, посочват консултантите. Леко нарастват наемите на главните търговски улици в столицата и търговските паркове. Наемите на магазини и заведения на търговските улици в София достигнаха 56 евро на кв. м на месец, а в търговските паркове искат 11 евро/кв. м.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти