7 години затвор за мъж, опитал за мине границата с 25 кг екстази

Кейн иска триумф в Лигата на нациите

Англия с вундеркинди

Арестуваха 35-годишен мъж, изнасилил бившата си съпруга

Росен Желязков: Има съществен интерес към концесията на Летище София

Не пускат „Асикс“ да облича „лъвовете“

Продадоха последната дъвка на Съра за почти 1 млн. лева

Освободиха кмета на Червен бряг след снемане на показания

Тайните за красота на Виктория Бекъм

Организират риболовен турнир на яз. “Палици“ в Еленския Балкан

Германските християндемократи искат ЕНП да замрази членството на партията на Орбан

Жена от Монтана даде на два транша 7200 лева, третата „вноска” от 5000 лева оцеля

БДЖ пита експерти и заинтересовани за проекта за закупуване на нови влакове

Цветанов отрече договорка с бивш служител на ГЕРБ за заменените му апартаменти

Парламентът прие промени в Закона за чужденците заради Брекзит

Давор Иво Щир: Трябва да търсим развитие на икономическите отношения между България и Хърватия

Давор Иво Щир

Трябва да търсим нови механизми за развитие на двустранните икономически отношения между България и Хърватия. Това каза заместник министър-председателя и министър на външните работи и европейските въпроси на Република Хърватия Давор Иво Щир след среща с българския външен министър Екатерина Захариева.

Давор Иво Щир отчете, че установяването на въздушни връзки между двете държави и между отделните им градове ще даде по-голяма възможност за туристически посещения. „Разбира се, в рамките на разговорите за икономическите ни взаимоотношения беше спомената и енергетиката, нашите планове в рамките и на европейските проекти“, коментира Щир.

Той поясни, че са обсъдили плановете, които има Хърватия – да изгради до 2019 г. терминал за втечнен газ. „Разбира се, в рамките на разговорите беше обсъдена и възможността ние като държава да почерпим от опита на България в усвояването на европейските фондове“, поясни той. Според него това за тях е основен приоритет и трябва да бъде част и от двустранните ни отношения. „Основна тема в разговорите беше и стабилността в Югоизточна Европа, за която и двете страни работят. В този контекст беше и разговорът за Република Македония и евроатлантическите перспективи пред региона“, допълни Щир.

Той посочи, че с голямо удоволствие ще бъде домакин на министър Захариева в икономическия форум в Дубровник в рамките на процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа. По думите му този форум безспорно ще бъде още една възможност за демонстриране на евроатлантическите перспективи на всички страни от региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.