Дадоха на съд търновец, източил 66 701 лв. ДДС

Снимка: Pixabay

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 50-годишен мъж за престъпление против данъчната система.

Обвинението срещу Мехмед Ю. е за това, че за времето от 20 декември 2007 г. до 31 март 2012 г. в старата столица като управител и представител на „РЕМСТРОЙ – ИНВЕСТ“ ЕООД, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Той ощетил държавната хазна с 66 701,60 лв., от които 45 224,66 лв. по ЗДДС и 21 476,94 лв. по ЗКПО на дружеството.Посредством счетоводна кантора подал фалшиви справки – декларации по ЗДДС на дружеството, за данъчни периоди. Неверните данни били декларирани пред ТД на НАП във Велико Търново.

Установено е, че Мехмед Ю. е използвал неистински документи и документи с невярно съдържание – фактури, издадени от името на други фирми, при водене на счетоводството на дружеството от счетоводната кантора. Освен това съставил и използвал подправени дневници за покупки, при представяне на информация пред органите по приходите, в които били посочени фактури, неотразяващи действително получени облагаеми доставки,

„Мехмед Ю. приспаднал начислен се данъчен кредит в размер на 45 224,66 лева, по фактури, неотразяващи действително получени облагаеми доставки, издадени от името на дружествата за отделните данъчни периоди”, се казва още в обвинителния акт на прокуратурата, който е внесен в Окръжния съд във Велико Търново.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право