Дакота Джонсън: 50 нюанса секси

Физически атрактивната актриса Дакота Джонсън – внучка на Типи Хедрън и дъщеря на Мелани Грифит и Дон Джонсън – вече излиза от сянката на звездните си родители и свети със собствена холивудска светлина. За блясъка помогна и спорната като качество, но комерсиално задоволителна еротична трилогия „50 нюанса сиво“ „50 нюанса по-тъмно“ и “50 нюанса освободени“, вдъхновена от ужасно успешния едноименен „литературен“ първоизточник на крайно съмнителната авторка Е. Ел Джеймс. Третият филм „50 нюанса освободени“ в момента е най-гледаният филм в САЩ и у нас. А Джонсън вече гледа напред и отвъд садо-мазо романтиката.

На 28-годишна възраст Дакота е трето поколение холивудски секс-символ с огромен кариерен потенциал пред себе си. За много ценители на киното е парадоксално, че глобалната слава дойде при нея с участие в един от най-лошите филми на десетилетието – „Петдесет нюанса сиво”, който пък е екранизация по една от най-лошите книги в човешката история. Опитът за еротичен роман е описван като перверзен садо-мазо привкус на обсебената от „Здрач” и лишена от талант авторка Е. Ел Джеймс капитулира пред наличието на санитарен минимум от вкус, но се оказа, че планетата е пълна с (предимно) дами, които изобщо не се интересуват от качество или са склонни да компенсират желанието за нещо стойностно с апетита за грубички и наситени с насилие сексуални фантазии.

В трилогията Дакота Джонсън получи ролята на чувствителната репортерка Анастейша Стийл, пристрастена към травматично-еротичните си отношения с млад милиардер, която я бие, а на нея и харесва.

Сексуалната гравитация и нежното излъчване на Дакота Джонсън са единствените плюсове около цялата сага „Петдесет нюанса сиво”. Тя обаче заслужава по-добри роли, а преди две години по българските екрани тръгна солидния гангстерски филм „Черна служба” с Джони Деп в ролята на печално известния бостънски мафиот Уайти Бълджър. Дакота има сравнително малка роля, но потенциалът се вижда. Добрите гени на баба Хедрън и мама Грифит са налице и филмът бе доказателство, че Джонсън ще успее да се измъкне от сянката на „50 нюанса сиво”.

Преди да се захване с киното, Дакота обитава модния свят. Тя напуска училище и подписва с IMG models и е била снимана в кампании за Mango и е участвала в кампанията „Rising Star“ за австралийската модна марка Wish през 2011. Но в последните години тя е отдадена на своята филмова кариера, а през 2018-а ще излязат още четири филма с нейно участие.

 

Ще краси римейк на хорър класика

Дакота е звездата в римейка на великия хорър на Дарио Ардженто Suspiria, направил много за жанра в края на 70-те години на миналия век. Джонсън участва в новата версия, която трябва да излезе до края на годината. Феновете на жанра са скептични относно този римейк, защото оригиналът на италианския виртуоз на ужаса Ардженто се радва на религиозно обожание и одобрение сред ценителите. Но със сигурност дори и те знаят, че Джонсън ще бъде страшно секси във филма.

 

За нея

Беше прекрасна в „Черна служба“

Дакота Джонсън е страхотна актриса, наследила е таланта на баба си Типи, майка си Мелани и баща си Дон Джонсън. Имах удоволствието да работя с Дакота в „Черна служба“. Тя ми направи страхотно впечатление. Нейната игра е естествена, личи си, че е родена в света на киното и е пораснала, дишайки това изкуство, то е изпълвало нейните дробове и сега тя показва на света на какво е способна. Желая на Дакота целия успех на света.

Джони Деп, актьор

 

Заслужава по-добри роли

Дакота има талант и аз съм убеден, че тя тепърва ще го показва в качествени филми. Бих искала да кажа, че тя заслужава по-добри роли защото има солиден диапазон и актьорски размах. Повечето хора я познават от трилогията „50 нюанса“, но тя заслужава много по-широко признание. В следващите години ще докаже, че е истинска драматична актриса и ще излезе от сянката на тази трилогия.

Бри Ларсън, актриса

Има прекрасно бъдеще в киното

Спомням си Дакота от нейната прекрасна работа по моя филм „Социалната мрежа“. Там имаше малка роля, но веднага показа своята актьорска дарба. После започна да получава главни роли и се превърна в звезда. Холивудската слава подхожда на Дакота. Тя има прекрасно бъдеще в киното и аз ще се радвам отново да работя с нея по някой интересен проект.

Дейвид Финчър, режисьор

Коментари

Задължително поле