Дамбраускас: Много е силна конкуренцията тук

Валдас Дамбраускас, новият треньор на "Лудогорец", определи българското първенство като много конкурентно. "Всички отбори, които се борят в челото, имат сериозни качества - рече специалистът. - Няма значение от къде са футболистите. Важното е как подобряват играта на тимовете."
Дамбраускас доведе двама души в екипа си. Към временния старши Станислав Генчев като асистент се присъединява Мариус Киндерис. Ново попълнение в щаба е спецът по физическа подготовка Франо Леко. А с вратарите ще продължи да се занимава Здравко Здравков.
"Ако работиш в голям отбор и имаш големи мечти, няма от какво да се притесняваш - коментира Дамбраускас. - Напрежението идва от целите, които човек си поставя. Наясно съм какви качества имам и искам да помогна на "Лудогорец" да спечели десета поредна титла."
Литовецът призна, че следи отбора от 2017 година от срещите им в предварителния кръг на Шампионската лига. "Все още са останали няколко футболисти от тогава - каза Дамбраускас. - Запознат със със стила на отбора. За да играеш голям футбол, ти трябват големи изпълнители. Моят стил е като на "Лудогорец" - искам да атакуваме, да доминираме и да вкарваме голове. Няма да променям нищо грандиозно. Имам идея как да подобрим представянето ни. Целите ни са еднакви. Отборът има огромен потенциал. Нормално е да има възходи и падения. След като свърши подготвителния лагер, ще видите какво се е променило."

Коментари

Задължително поле