Даниела Дариткова: ГЕРБ повишава броя на общинските съветници и в смесените региони

Кадър от фейсбук/ ПП ГЕРБ

ПП ГЕРБ се структурира като алтернатива на всички партии. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова време на пресконференция. "Неоспорим факт е, че ГЕРБ повишава броя на общинските съветници и в така наречените смесени региони. Ще ви дам конкретни примери за това. В Хасково ще имаме 17 общински съветници повече в различните общини. В Силистра 7 общински съветници повече, в Шумен 6. В Кърджалийска област с един в сравнение с 2015”, каза д-р Дариткова. Тя посочи, че в Смолянска област БСП се очертава като трета политическа сила.

Ще има опити за компрометиране на изборния процес преди втория тур на местните избори в София. Това предупреди вицепремиерът Томислав Дончев. "Имаме данни за по-сериозни предстоящи опити за компрометиране на изборния процес на втори тур. Ще има опит да бъде представен като подменен, купен, особено в София. Конкретно тук, в София. Това е категорично скверна политическа технология и ми напомня на нещо, случило се преди 5-6 години около Костинброд", каза той.

Дончев призова всички граждани да подават сигнали до властите, ако разберат за опити за манипулация на изборния процес.

ГЕРБ увеличават броя на общинските си съветници с 80 спрямо 2011 г., каза областният координатор на ГЕРБ в София и председател на предизборния щаб на партията Цветомир Паунов. Той поясни, че 1807 общински съветници са в момента излъчените от ГЕРБ. „По време на предизборната кампания, която все още не е приключила, включително в изборната нощ, от страна на нашите опоненти от БСП се наслушахме на много приказки, истории, разкази, числа, опити за внушения, които абсолютно и категорично не отговарят на истината. Разбира се, те това го могат и умеят най-добре. Търпеливо изчакахме изборните резултати, за да можем да сме конкретни, точни и ясни, каквито сме били винаги. Какво говорят официалните резултати от приключилите първи тури и избори за общински съветници. Кметове на общини: първи тур – 2011 г. ГЕРБ печели 25 общини на първи тур. 2015 г. ГЕРБ печели в 65 общини, 2019 ГЕРБ печели в 91 общини на първи тур”, подчерта Паунов.

По думите му от тях 2011 г. в областни градове ГЕРБ е спечелила в 4 областни града, 2015 г. в 11, а 2019 г. в 8 областни града. „Как изглежда картата на България след първи тур? От 8 областни града, в които ГЕРБ печели на първи тур, единствено кандидатите в Пазарджик и Ямбол не отиват на балотаж, в Кърджали печели ДПС. Във всички останали областни центрове кандидатите от ГЕРБ отиват на балотаж с кандидати на БСП в 8 областни града и с 2 представители на други политически партии. Той отчете, че в нито един областен град БСП е първа политическа сила при общинските съветници.

Коментари

Задължително поле