Дани Каназирева за избирането на Здравко Димитров: В Пловдив има усещане за промяна

Сериозно напрежение е имало в Пловдив в последно време, което обаче спаднало след избирането на Здравко Димитров - кандидатът на ГЕРБ, за кмет. Това каза Дани Каназирева от"Съюз за Пловдив", която е новият областен управител на града, по БТВ. Досега поста заемаше именно Димитров, а назначаването на Каназирева предизвика смесени реакции, някои от които откровено възмущение.

Причината - по време на предизборната кампания Каназирева твърдеше, че е опозиция на статуквото и отправи критики към управляващите, включително и за това, че ГЕРБ има огромно политическо влияние чрез общинските си съветници и чрез районните кметове.

Каназирева отказа да отговори конкретно кой я е предложил за поста - дали самият Здравко Димитров или предложението е дошло от по-високо. "Единственият разговор, който имах с г-н Димитров, беше във вторник, малко преди това решение. Разговаряли сме за града, за приоритетите, които си поставяме и за това, което трябва да се работи в Пловдив и региона... Считам, че в Пловдив наистина има усещане за промяна и очакване на такава. И хората, които са ни подкрепяли, приемат това като знак за отваряне на управлението и най-после да има спокойствие и да спадне напрежението в града", коментира тя.

По БНТ Каназирева добави, че в Пловдив има усещане за промяна и коментира решението си да приеме поста на областен управител:

"Имах съвсем малко време за размисъл. Категорично пред нас имаше две възможности - от една страна да стоим и да критикуваме и да внасяме предложения, които не е ясно дали ще бъдат приети, или не. И другото нещо е да поемеш отговорност - пред града си, пред пловдивчани. И реално да покажеш с действията си и с работата си това, което си говорил".

На критиките на "Демократична България", които определиха назначаването й като недопустимо, Каназирева отговори, че имат къса памет: "ДСБ във формат "Реформаторски блок" издигна Здравко Димитров на миналите избори. Десните винаги са били в управлението на Пловдив. Два мандата имаха председател на общински съвет и безропотно и мълчаливо подкрепяха всяко едно решение на бившия вече кмет Иван Тотев... Аз винаги съм подкрепяла десните партии. Там проблемът е с твърде голямото его и самоувереност и никога възможността да отстъпят в името на това да се случи нещо добро".

Със заемането на новия пост Каназирева прави своебразно завръщане в редиците на ГЕРБ, след като през 2010 г. бившият втори в партията - Цветан Цветанов, я изключи.

 

Коментари

Задължително поле