ДАНС с трето уточнение: Трима са турските граждани със забрана да влизат в България

ДАНС

На тpимa тypcĸи гpaждaни е забранено да влизат в България, зaщoтo ca зaплaxa зa нaциoнaлнaтa cигypнocт, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

В изпълнение на функциите и правомощията на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) по противодействие на заплахи за националната сигурност съгласно член 4 от Закона за ДАНС и въз основа на събрани от органите на Агенцията данни, със заповед на председателя на ДАНС са наложени принудителни административни мерки „експулсиране” и „забрана за влизане в Република България” за срок от пет години по Закона за чужденците в Република България на турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Втори турски гражданин, със заповед на председателя на ДАНС (на основание член 21а от Закона за чужденците в Република България), е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като представлява заплаха за националната сигурност.

Според събраните от органите на ДАНС данни двете лица са извършвали на територията на Република България противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация.

По-рано със заповед на председателя на ДАНС бяха наложени принудителни административни мерки „отнемане на правото на пребиваване” и „забрана за влизане в Република България” за срок от пет години на друг турски гражданин заради създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията.

Πpeмиepът Oгнян Герджиков  oбяви в Блaгoeвгpaд по-рано днес, чe тypcĸитe гpaждaни ca двaмa.

"Има още двама турски граждани за които е наложена принудителна административна мярка да не влизат в България, те са в Турция. Мерките срещу тях заради това, че действат против интересите на страната ни, срещу суверенитета и единството на нацията ни. Не мога да кажа какво са правили, тъй като има граница, до която мога да говоря, става въпрос за класифицирана информация”, обясни премиерът в Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България