Съвременните въглищни централи гарантират прехода към нискоемисионна енергетика Дългосрочните договори са една от формите на механизмите за капацитет

Н.Пр. посланикът на Куба пя и танцува с Йорданка Христова за 500-годишнината на Хавана (СНИМКИ)

Израелската армия нанесе нови удари срещу Ивицата Газа

Вижте какво ще е времето днес

Катастрофа ограничава движението на пътя Видин – Монтана

От днес глобяват за неподходящи за зимата гуми

“Лудогорец“ и „Левски“ в спор за бразилец

На 15 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за петък, 15.11.2019

Премиерът Борисов: Няма гръцка компания, която да работи в България и да се е оплакала от нещо (ВИДЕО)

Изчезналото в село Николаево момченце най-вероятно е било отвлечено

Великобритания бави новата Еврокомисия Брюксел в юридически пат

89,65 лв. тол такса от София до Бургас По-екологичните камиони ще плащат по-малко

ЕК започва наказателна процедура срещу Великобритания за отказа да изпрати еврокомисар

Русия създава военна база в кюрдски град в Сирия До неотдавна в Камишли бяха разположени US войници

Данък сгради на бизнес имоти по пазарни цени

Ако при основен ремонт на сграда вложените средства са над 70% от данъчната є оценка, тя ще се счита за нова и при продажба ще се дължи ДДС.

Облекчават едноличните търговци без дейност

Въвеждат ДДС при продажба на постройка след основен ремонт

Общински чиновници ще определят данък сгради за бизнес имотите по пазарни цени, ако умишлено е занижена отчетната им стойност. Това предвиждат промени в данъчните закони, които бяха приети на първо четене от парламента. При липса на счетоводни данни, както и при наличието на такива, но определени в нарушение на счетоводното законодателство данъчната оценка на имотите ще се определя от общински служители, като те може да ползват и вещи лица, гласят новите текстове.

С промените се въвеждат и по-строги правила при плащане на ДДС при продажба на нови сгради. За нови ще се считат сгради, за които не са изтекли 60 месеца от датата, на която е издадено ново разрешение за ползване или удостоверение за въвеждане в експлоатация по Закона за устройство на територията. Освен това се разширява дефиницията за нови сгради, за които се дължи ДДС при продажба. Това ще са и части, обособени като самостоятелни обекти от съществуващи сгради, които в резултат на извършено надстрояване или допълващо застрояване може да бъдат продадени самостоятелно. Както и сгради, за които направените разходи за реконструкция, основно обновяване и/или преустройство са над 70% от данъчната основа при придобиване на сградата.

С промените се облекчават и едноличните търговци без дейност, като те ще обявяват това в Търговския регистър еднократно, а не както досега всяка година.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.