Данъчните запечатват хотела на Ветко на Пампорово, не издавали касови бележки

Ветко и Маринела Арабаджиеви. Снимка: Архив

Данъчните са напът да запечатат хотела на Ветко и Маринела на Пампорово за 14 дни заради неиздадени касови бележки.

Инспектори на НАП са направили няколко контролни покупки на 19 и 20 януари т. г. в хотел „Пампорово”, но не получили нито един касов бон. Така е наложена принудителната административна мярка – забрана за достъп по обекта, и е допуснато предварително изпълнение. Фирмата, собственик на хотела - „Виктория Туристик” АД, е обжалвала предварителното изпълнение пред Пловдивския административен съд, но с 3 свои определения от вчера той се произнася в полза на НАП. Тези определения обаче не са окончателни и подлежат на обжалване пред ВАС.

Две от проверките са извършени на 19 януари в лоби бара на хотел „Пампорово” - в 12,30 часа данъчните си поръчали минерална вода, кафе и чай, платили 9,40 лв., но не получили касов бон. В 20 ч. е инспекторите дали 20,60 лв. за 2 кафета и 2 фреша, но и тази покупка не била отчетена на касовия апарат.

Същия ден е направена контролна покупка и в боулинг бара и пак продажбата на газирана вода, чай и минерална вода за 9,50 лв. не била регистрирана.

Случката се повторила и на следващия ден – този път на рецепцията били платени 60 лв. за 2 куверта на блок маса в ресторант „Орфей”, но мнимите клиенти отново не получили касова бележка.

Във фирма „Виктория Туристик” АД имената на Ветко и Маринела не фигурират никъде, но седалището й е в пловдивския хотел „Марица”.

Коментари

Задължително поле