Данъчните ще контролират денонощно търговци и хотелиери

Координационен център се установява в ОД на МВР

Междуведомствен координационен център, ситуиран в областната дирекция на МВР, ще синхронизира действията на контролните органи това лято. Държавната и местната власт ще гарантират сигурността и спокойното протичане на активния летен туристически сезон по Южното Черноморие, но ще се намесват категорично в случаите на заобикаляне на законодателството и опитите за укриване на данъци и осигуровки.

За това се договориха по време на съвещание в сряда представители на Националната агенция за приходите в Бургас, морските общини и на контролните държавни институции в региона.

В основната си част оперативните проверки ще бъдат извършвани от екипи на Главна дирекция „Фискален контрол“.

В лятната кампания на НАП по Южното Черноморие ще се включат и командировани служители от вътрешността на страната. „Контролът ще бъде денонощен, разполагаме с достатъчен ресурс, за да бъдем ефективни, имаме ясна програма и цели, за постигането им ще използваме разнообразни методи и похвати. Важен е обаче не броят на актовете, а постигането на доброволно спазване на законите“, коментира по време на срещата началникът на отдел „Оперативни дейности“ Бургас при Главна дирекция „Фискален контрол“ г-н Даниел Вълканов.

Във фокуса на НАП ще бъдат и концесионерите, хотелиерите, апартхотелите, атракционните и увеселителни паркове и заведения. Данъчните ще извършват и внезапни проверки по отношение на обявяваната свободна леглова база по Южното Черноморие. При неиздаване на фискален бон, търговският обект ще бъде запечатван за срок до един месец.

Срещата в сряда бе открита от управителя на Бургаска област г-н Вълчо Чолаков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България