Данъчни запечатаха 981 магазина

Затягат контрола в курортите

Данъчните са запечатали 981 търговски обекта за по-малко от две години. От началото на 2018 г. от Националната агенция за приходи изготвят списъци на всички обекти, които са хванати в нарушение при издаването на касови бележки или въобще нямат касов апарат. Най-много обекти са затворени на морето от служителите на Териториална дирекция на НАП-Варна - 288 магазина и заведения. Запечатването на обектите става за срок до 30 дни като наред с това се налагат и глоби. На второ място са служителите на ТД-София, които са запечатали 244 обекта, а на трето място е ТД-Бургас с 206 затворени магазини и заведения.

Сред уличените в нарушения обекти има ресторанти, пицарии, хотели, бензиностанции, павилиони, магазини за храни, дрехи, детски играчки и алкохол, аптеки и много други.

Специално за ски сезона от НАП ще стартират засилени проверки в зимните курорти, за да проверят дали заведенията, ресторантите и хотелите отчитат оборота си и дали дават касови бележки. Наред с това проверки ще има в селищата с концентрация на СПА-хотели.

Коментари

Задължително поле