Дариткова спасява плевенска депутатка, задавила се с вода 

Снимка: Пламен Стоименов

Минути, след като беше избрана за шеф на групата на ГЕРБ, Даниела Дариткова се втурна да спасява съпартийка, на която й прилоша в пленарната зала, предаде "Канал 3".

"Моля за медицинска помощ", реагира светкавично от трибуната друга лекарка - д-р Нигяр Джафер от ДПС. Заседанието бе прекъснато за кратко. Зам.-председателката на Народното събрание си помислила дори да напусне председателското място и да се втурне на помощ, но видяла, че около жената вече има няколко депутати-лекари, като Даниела Дариткова и Лъчезар Иванов, който също скочил.

Оказа се, че на плевенската депутатка от ГЕРБ Ралица Добрева й е станало зле. Нейни колеги обясниха, че се е задавила с вода, а първа при нея се озова д-р Дариткова.

Не се наложи друга лекарска намеса от дежурния медицински екип в парламента.

По ирония на съдбата именно Добрева е депутатката, която ще трябва да напусне парламента, ако Цецка Цачева реши да стане депутат, тъй като тя е четвърта в плевенската листа на ГЕРБ, а в решението на ЦИК се посочва, че е народен представител, докато бившата правосъдна министърка е извън Народното събрание. Добрева влезе на мястото на Московски в НС.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика