Дариха Борисов с оръжия за ЧРД

Карабина от Красимир Каракачанов и ген. Анрей Боцев и “Макаров” от името на ВВС получи министър-председателят

Премиерът наблюдава стрелби на “Шабла” (обзор)

Боец почина от инфаркт на полигона

Войската се отчете за 60-годишнината на премиера Бойко Борисов на зенитния полигон “Шабла”.

Военният министър Красимир Каракачанов и началникът на отбраната ген. Андрей Боцев му връчиха карабина, калибър 7,62 мм, обр.44г- реплика, а ВВС го дариха с пистолет “Макаров”, който му подари ген. Цанко Стойков. Борисов дойде на полигона, за да наблюдава заключителния етап на учението с бойни стрелби и пускове на зенитните разчети и ракетните комплекси от пехотата и от ВВС и стрелби с МиГ-29.

“До вчера са се сваляли самолети на Балканите, а сега тренираме заедно. Трябва да живеем в мир. Колкото повече се опознаваме и тренираме заедно, толкова повече доказваме, че възпиращата сила е най-важна.” заяви Борисов. Той съобщи, че президентът му се обадил да го поздрави за рождения ден. “Щях и аз да дойда, но заминавам за Унгария иначе щяхме да го минем за фойерверки за рождения ден” ми каза и се посмяхме двамата”, каза Борисов.

Неприятен инцидент обаче помрачи последния ден на маневрите. Старши матрос Жеко Добрев е починал на полигона от инфаркт. Въпреки усилията на медицинските екипи, осигуряващи учението, лекарите не са успели да го спасят.

Коментари

Задължително поле