Дачич: В Сърбия почти винаги присъства жълтото ниво на опасност от тероризъм

Снимка: Уикипедия

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич каза, че в страната почти винаги присъства жълтото ниво на тероризъм, визирайки терористичната атака, при която уахабит рани жандармерист пред израелското посолство в Белград с арбалет, съобщава Kosovo-online.

Дачич обясни в ефира на TV Pink, че има четири нива на заплаха от тероризъм, първото и най-леко е зелено, следват жълто, след това оранжево, което влиза в сила, когато има реална опасност от терористичен акт или, когато той се случи някъде в околната среда и накрая червеното, което се задейства при извършване на терористичен акт.

"Когато става дума за това жълто, то е същото ниво, както беше преди това, относително почти винаги е в сила у нас. И това означава повишена бдителност на някои важни места като държавната инфраструктура - тоест сгради, които представляват държавни институции , дипломатически-консулски представителства“, каза Дачич.

Той добави, че след нападението е разговарял с босненци и че очаква да си сътрудничи с ислямската общност в борбата срещу екстремизма.

Според него уахабитите са най-голямата заплаха за мюсюлманите, тоест за бошняците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа