Дачич: Сърбия не е готова на всичко, за да влезе в ЕС

Снимка: Архив

Председателят на Социалистическата партия на Сърбия и външен министър Ивица Дачич заяви, че за социалистите Сърбия е най-важна и стои на първо място, но те трябва да се борят и за своята идентичност и за своя изборен резултат, съобщават белградските издания "Данас" и "Блиц".

Дачич говори в претъпканата зала на Сръбския народен театър в Нови Сад, където се състоя първата от редица срещи, с които СПС ще отбележи 30 години работа под мотото "30 години - ние стоим постоянно".

Нито един социалист никога не е предал своя народ. Сърбия е за нас най-важна, затова социалистите говорят днес за патриотизъм и това никой не може да ни забрани и трябва да се знае - Сърбия няма да направи всичко, за да влезе в ЕС, няма да работи в своя вреда, заяви Дачич, цитиран от белградските издания.

Сръбският външен министър каза още, че днес Сърбия очаква да се премахнат митата, за да продължи диалогът, но не очаква от Прищина конструктивен подход за решаването на косовския въпрос. Това е въпрос на политическа фантастика, заяви Дачич, отговаряйки на въпрос на журналист дали се надява на конструктивно предложение от Прищина в скоро време във връзка с решаването на косовския въпрос.

Всички техни идеи се свеждат до това, че Сърбия трябва да признае независимостта на Косово. Ние очакваме митата да бъдат премахнати, за да може изобщо този диалог да продължи, казва Дачич, цитирано от вестник "Блиц".

Коментари

Задължително поле