Да се храниш като президент: Какво яде Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин има ненормиран работен график. По време на изказванията си той многократно споменава, че поради натовареността си понякога дори няма време да се храни. Ето защо всяка порция е високо балансирана. Трябва да се отбележи, че в нея няма излишък, храната е доста скромна и здравословна. Нека се спрем по-долу на онези ястия и продукти, които руският президент консумира всеки ден.

Цялата информация относно първия човек в Русия, както разбирате, е много секретна. Въпреки това, от снимки и изказвания на негови приближени има известна яснота около менюто му. Владимир Путин предпочита проста храна. Не яде нито солени, нито сладки храни, практически не пие алкохол. Сред вкусовите предпочитания на лидера са риба, зеленчуци, мляко и млечни продукти, както и пресни плодове. Понякога прави изключение за любимото си лакомство - сладолед. Путин обича добрите вина и по време на командировки в Германия се влюбва в местната бира. Въпреки това рядко пие алкохол.

Главният готвач на Кремъл Анатолий Галкин уточнява, че храната за първия човек на страната се приготвя отделно, в така наречената Специална кухня, която обслужва само президента, а за останалата част от важните особи се грижи кетърингът на Кремъл.

Закуска

Закуската определя колко енергия и сила ще има човек през един труден, наситен със събития ден. Ето защо Владимир Владимирович предпочита да започне работния си ден с чиния обикновена каша с мляко, без излишни добавки. Най-много обича или просо, или елда. Извара от естествени продукти и мед могат да бъдат допълнение към диетата. Като напитка той предпочита зелен чай. Президентът на Русия не пие кафе. Не е почитател и на британския хит – овесени ядки. Когато има наситен на събития ден, хапва пържени пъдпъдъчи яйца.

Обяд

Президентът не винаги има достатъчно време за обяд. Често пъти обедното му хранене включва само кефир и плодове. В случай, че все пак успее да обядва, тогава яде печена риба със зеленчуци или диетично пуешко или пилешко месо. Не отказва обаче и вкусни телешки кюфтенца.

Вечеря

За съжаление не се знае нищо за вечерята на руския лидер, но можем да предположим, че тя също е някаква проста диета, която включва леки храни.

В чужди страни

Президентът прекарва много време в пътуване и винаги се радва да опитва от местната кухня в регионите на страната или в чужбина. Разбира се, хората около него внимателно следят какви ястия избира главата на Руската федерация, когато вечеря навън. И така, по време на посещението си в Тайланд Путин похапва екзотични закуски: пържени скариди, понички с пиле, фъстъци и билки, патица в къри сос. На президента са поднесени омари, тропически риби и пикантна супа Tom Yum Kung. Ястията се различават рязко от обичайната руска кухня, но ръководителят на Руската федерация опитва всички лакомства, за да не обиди домакина.

В Краснодар Путин с голямо удоволствие похапва местен борш, ароматни кубански домати и нежна свинска мас. Според някои съобщения, президентът на Руската федерация всеки ден пие специален коктейл, чиято рецепта се пази в най-строга тайна. Само едно нещо е известно, че съдържа корен от хрян и цвекло, които имат благоприятен ефект върху тялото, а също така премахват токсините.

Струва си да заемем неговите принципи по отношение на здравословното балансирано хранене, защото резултатът, както се казва, е очевиден. Президентът на Русия изглежда страхотно и човек може да завиди на здравето и енергията му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл