Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Финансовият министър на германската провинция Хесен се е самоубил заради коронавируса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 30 март 2020

Онлайн изложба събира творби на Фрида Кало

ЧСИ-тата дариха 52 300 лева на „Александровска“

Топ производител на ръкавици изнемогва Търсенето значително надхвърля капацитета на продукция

Двама с обвинения, залели с киселина майсторка на баклави

Ажда Ибрахимова

Столични криминалисти заловиха двама мъже, залели с киселина собственичка на цех и сладкарница за баклави. Нападението бе извършено в края на март 2018 г. на столичния бул. “Александър Стамболийски”. 36-годишната тогава Ажда Ибрахимова бе издебната, когато слизала от колата си и се отправила към дома си. Тя бе приета с 25 процента изгаряния по лицето и тялото. Благодарение на лекарите от “Пирогов” зрението й бе спасено. Малко след нападението тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров каза, че най-вероятно мотивът за нападението е личен.

Почти две години след атаката, полицаи влезли в следите на извършителите – двама криминално проявени мъже на 20 и 35 години. Софийска районна прокуратура ги е привлекла като обвиняеми за престъплението и им е наложен арест. Ажда и съпругът є имат цех и сладкарница за баклави на столичната ул. “Цар Симеон”. Според отзиви в интернет в магазина за лакомства се правела най-добрата антеп баклава в София.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.